1. Je bent hier:
 2. home
 3. griekenland
 4. wandelvakanties
 5. wandelen-samaria-kloof-natuur-kreta

Wandeltrektocht langs de hoogtepunten van Kreta

Ontdek de schoonheid van West Kreta in je eigen tempo tijdens een heerlijke wandelvakantie. Je bent 8 dagen zelfstandig onderweg. Tijdens deze wandeltochten bezoek je onder andere de archeologische site van Lyssos. Ook wandel je langs het E4 pad, door de Agia Irinikloof en de wereldberoemde Samariakloof. Vanuit Loutro zijn er vele wandelmogelijkheden, oa door de Aradenakloof via verschillende routes, én de Imbroskloof.
Dit alles terwijl je al wandelend geniet van de afwisselende natuur die Kreta je biedt.

Indicatieve prijzen per persoon op basis van een booking voor 2 personen

Reisduur      Met vlucht*   Zonder vlucht
8 dagen       €895,00          €695,00

* De vluchtprijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en kunnen variëren afhankelijk van de reisperiode. De vluchtprijzen zijn inclusief verschillende belastingen en handbagage van max. 10kg per persoon. Voor ruimbagage wordt een toeslag gevraagd.

Inbegrepen

 • vlucht (voor extra informatie, zie hieronder)
 • 7 hotelovernachtingen met ontbijt
 • 6 diners in de lokale tavernes
 • De transfers van en naar de luchthaven
 • Alle in het wandelprogramma genoemde transfers
 • Transport van je bagage
 • Het reisplan, kaarten en verdere nuttige informatie over Kreta
 • Nood telefoonnummer

Niet inbegrepen

 • Alle persoonlijke uitgaven
 • Lunch
 • Diner op de dag van aankomst/vertrek
 • Kosten voor frisdranken en alcoholische dranken.
 • Je reis- en persoonlijke ongevallenverzekering wat betreft o.a. de dekking voor medische kosten in Griekenland (controleer s.v.p. ook de dekking van de kosten voor redding met vliegtuig of helicopter en de kosten van repatriëring). 
 • De entreegelden van musea en andere bezienswaardigheden ( uitzondering van de entreegelden voor de Samaria- en de Agia Irinikloof)

Vluchtinformatie en Praktische Zaken

Vluchten:
Met Transavia: je vliegt vanaf Amsterdam naar Chania. Wij kunnen een gratis optie booking doen voor 96 uur. Indien de reis niet doorgaat worden geen extra kosten in rekening gebracht.
Daarnaast zijn er afhankelijk van de reisdatum andere vluchtmogelijkheden waar wij graag advies over geven. Ook ben je bij onze reizen geheel vrij om zelf je vluchten te boeken.
Na aankomst
Ontvangst op de luchthaven. Een van onze collega's brengt je naar het eerste hotel. Je vakantie op Kreta is begonnen. 

Een beknopt overzicht van je wandelprogramma

Vakantiedag 1:
Aankomst op de luchthaven van Heraklion of Chania. Busvervoer naar Chania, een prachtige oude stad met een ommuurd Venetiaans centrum in het westen van Kreta. Als je tijd hebt kun je Chania gaan ontdekken. Deze avond doe je de eerste indrukken op van Kreta tijdens je diner met heerlijke gerechten in een lokaal traditioneel restaurant.
  
Vakantiedag 2:
Chania - Paleochora. Transfer met de bus vanuit Chania met de bus naar Paleochora aan de zuid-west kust van Kreta. Je hotel ligt dicht bij het zandstrand, en er is genoeg tijd voor je eerste duik in de Libische Zee.
  
Vakantiedag 3:
Paleochora - Sougia. Na het ontbijt wandel je langs de kust naar Sougia langs het Europese E4 pad. Het pad stijgt en daalt tot je de archeologische vindplaats van Lyssos bereikt. Je kunt hier de tijd nemen om deze belangrijke stad, die in de oudheid een aantal keren is vernietigd door aardbevingen, te bekijken. Je wandelt nog ongeveer anderhalf uur over een hoogvlakte met uitzicht op de Witte Bergen en vervolgens door een kleine kloof over het E4 pad tot aan het dorp Sougia. De rest van de dag kun je aan het strand van Sougia doorbrengen.
Wandelduur 5-6 uur.

Vakantiedag 4:
Sougia - Agia Irini - Omalos. Je verlaat Sougia en de zee en je loopt door de Agia Irini kloof via een goed onderhouden pad. Het landschap is prachtig en heel anders de vorige dagen. Aan de top van de kloof kun je stoppen voor lunch. Daarna stap je in de minibus en rijd je naar Omalos, in de White Mountains.
Wandelduur 4 uur, stijgen 700 meter.

Vakantiedag 5:

Samariakloof. Vandaag ontdek je een van de beroemdste bezienswaardigheden van Kreta en een van de mooiste kloven ter wereld, de Samaria Kloof. Je wandeling begint bij Xyloskalo. Hier is de ingang van de kloof op een hoogte van 1200 meter.
Het eerste deel van de wandeling is het steilst, maar het pad is goed onderhouden en na een uur bereik je de bodem van de kloof. Volg de rivierbedding en na ongeveer 4-6 uur kom je uit bij het dorp Agia Roumeli, aan zee. Er is voldoende tijd om te zwemmen of rusten op het strand.
Later in de middag neem je de veerboot naar Loutro, waar je overnacht.
Wandelduur 5-6 uur, afdalen 1200 meter.

Vakantiedag 6: 
Loutro - rondtrip: Je maakt vandaag een rondwandeling die begint en eindigt in Loutro. Allereerst loop je langs oude terrasvormige velden naar het pittoreske Livaniana op ongeveer 320 meter boven de zeespiegel; het uitzicht is hier fantastisch. Vervolgens begin je de afdaling naar én in de Aradena Kloof. Aan het einde van de kloof volg je de droge rivierbedding tot aan de zee. Je kunt stoppen voor lunch op het strand van Marmara. In principe kun je er meer tijd doorbrengen. Het is vanaf hier slechts een uur lopen naar Loutro.
Wandelduur 3½ uur, stijgen 320 meter / afdalen 320 meter

Vakantiedag 7: 
Loutro - Sfakia. Vandaag loop je langs het kustpad dat van Loutro naar het verderop gelegen Sfakia leidt. Je kunt stoppen bij het Glyka Nera (of Zoete Wateren) strand om te zwemmen en dan verder lopen naar Sfakia, een oud dorp tegen de achtergrond van de hoge toppen van de Witte Bergen. Wandelduur 3 uur.
Van daaruit brengt een bus je naar Heraklion.

Vakantiedag 8: 
De dag van vertrek. Je wordt vandaag naar de luchthaven gebracht voor de reis naar huis.

Reisinformatie voor de deelnemers

Van ca. 1 april tot ca. 30 oktober is in overleg iedere datum mogelijk. Je reisduur bedraagt 8 dagen (7
overnachtingen). Vanaf half juni tot eind augustus moet men met hoge temperaturen rekening houden. 
Je moet voorafgaand aan de reis je eigen persoonlijke reis- en ziektekostenverzekering afsluiten. De verzekering dient onder andere de (medische) kosten voor redding met vliegtuig of helicopter en de kosten van repatriëring te dekken.
Je moet een goede conditie hebben met een beetje wandelervaring. Wandelaars onder de 18 jaar moeten worden begeleid door een volwassen wandelaar.

Geheugensteun voor de juiste wandeluitrusting

De meeste wandelaars zijn al voorzien van goede wandeluitrusting en zullen de lijst niet nodig hebben. Omdat het klimaat en de natuurlijke omstandigheden op Kreta toch sterk kunnen afwijken van wat je gewend bent, hebben wij als geheugensteun een lijst gemaakt van wat wij zelf meenemen als we een lange tocht gaan maken.
Dit kan een hulp zijn bij het inpakken voordat je op reis gaat.
 • trekking schoenen / wandelschoenen
 • comfortabele rugzak
 • wandelstokken
 • waterdicht windjack
 • warme kleding
 • casual kleding
 • comfortabele kleding
 • lange, afritsbare broek
 • hoed of pet
 • badpak, handdoek
 • waterfles, extra water, reken op minstens 1,5 liter per persoon per dag.
 • zonnebescherming & zonnebril
 • muggenspray
 • camera

Prijs vanaf:€ 895,00
pp/2-personen/7 overnachtingen/vol pension

Deze reis aanvragen

Stuur ons uw wensen en wij verzorgen vrijblijvend een voorstel op maat!


8-daagse zelfstandige trektocht op Kreta

Inbegrepen