1. Je bent hier:
 2. home
 3. griekenland
 4. wandelvakanties
 5. wandelen-samaria-kloof-natuur-kreta

Wandeltochten vanuit twee prachtig gelegen dorpjes aan zee

Ontdek de schoonheid van de zuidkust van Kreta in je eigen tempo tijdens een heerlijke wandelvakantie. Je verblijft in twee dorpjes aan de zuidkust, Sougia en Loutro, van waaruit talloze wandeltochten te maken zijn. Tijdens deze wandeltochten bezoek je onder andere de archeologische site van Lyssos. Ook wandel je langs de kust over stukken van het E4 pad, door de Agia Irinikloof en de wereldberoemde Samariakloof. Al wandelend geniet je van de afwisselende natuur die Kreta je biedt. Verder loop je bij Loutro naar het kerkje van Agia Ekaterina (op 700 m) en door naar de Aradenakloof en de Imbroskloof. Én, aan het einde van een wandeling is er altijd weer de zee met de mogelijkheid van een heerlijke frisse duik met daarna een drankje op een terrasje. 
Je hebt de mogelijkheid van een 8-daagse en een 11/12-daagse wandeltocht. Wij raden je aan de 11/12-daagse tocht te boeken. Als je dat wilt kunnen we zelfs een 15-daagse reis organiseren. Hierbij kunnen we ook nog een derde plaatsje aan de zuidkust in je vakantiereis opnemen. Wanneer je van deze optie gebruik wilt maken, vul dit dan in op het aanvraagformulier.
Deze wandelvakantie is bij uitstek geschikt voor familie's van 4 personen met wat oudere kinderen.

Indicatieve prijzen per persoon op basis van 2 personen

Reisduur
Met vlucht*
Zonder vlucht
8 dagen €400,00
€200,00
11/12 dagen €500,00 €300,00
15 dagen €575,00 €375,00

* De vluchtprijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en kunnen variëren afhankelijk van de reisperiode. De vluchtprijzen zijn inclusief verschillende belastingen en handbagage van max. 10 kg per persoon. Voor ruimbagage wordt een toeslag gevraagd
** Prijzen gelden voor het  laagseizoen, van 1 april tot eind mei

Toeslag voor 1  juni t/m 15  juli en 1 t/m 31 oktober: € 5 pp per nacht
Toeslag voor 15 juli t/m 30 september: € 10 pp per nacht

Inbegrepen

 • vlucht (voor extra informatie, zie hieronder)
 • 7, 10/11 of 14 hotelovernachtingen 
 • Het reisplan, kaarten, beschrijvingen van de vele wandelmogelijkheden en verdere nuttige informatie over Kreta
 • Noodtelefoonnummer: vanaf begin april tot half juni en in de maanden september en oktober is onze Kretaspecialist in de buurt van Sougia aanwezig

Niet inbegrepen

 • De kosten voor het ontbijt, de lunch en het avondeten
 • Kosten voor busvervoer, veerboot en taxibootjes
 • Verder zijn ook de kosten voor persoonlijke uitgaven (waaronder ook drankjes etc) niet inbegrepen
 • De entreegelden voor het bezoeken van musea en andere bezienswaardigheden zijn ook niet inbegrepen in het programma, met uitzondering van de entreegelden voor de Samaria- en de Agia Irinikloof

Optionele kosten

 • Taxi vervoer van/naar het luchthaven van Chania
 • Ontbijt
 • Taxi vervoer binnen Kreta
€ 200 voor max 4 pers.
€ 8 pp per dag
prijzen op aanvraag

Vluchtinformatie en praktische zaken

Vluchten:
Met Transavia: je vliegt vanaf Amsterdam naar Chania. Wij kunnen een gratis optie booking doen voor 96 uur. Indien de reis niet doorgaat worden geen extra kosten in rekening gebracht.
Daarnaast zijn er afhankelijk van de reisdatum andere vluchtmogelijkheden waar wij graag advies over geven. Ook ben je bij onze reizen geheel vrij om zelf je vluchten te boeken.

Algemeen 
 • Tegen meerprijs kunnen we een taxi van de luchthaven van Chania naar Sougia (heen) en vanuit Sfakia terug naar de luchthaven van Chania (terug) voor je regelen.
 • Van ca. 1 april tot ca. 30 oktober 2016 is in overleg iedere datum mogelijk. Vanaf half juni tot eind augustus moet je wel met hoge temperaturen rekening houden.
 • Je dient voorafgaand aan de reis je eigen persoonlijke reis- en ziektekostenverzekering af te sluiten. De verzekering dient onder andere de (medische) kosten voor redding met vliegtuig of helicopter en de kosten van repatriëring te dekken.
 • Je moet een goede conditie hebben met een beetje wandelervaring. Wandelaars onder de 18 jaar moeten worden begeleid door een volwassen wandelaar.
 • In de maand april en ook nog begin mei moet men er mee rekening houden dat de boot niet altijd gaat.
 • Voor de 11/12-daagse reis geldt het volgende: vlieg je maandag heen en vrijdag terug, dan betreft het een 12-daagse reis, vlieg je vrijdag heen en maandag terug dan duurt je vakantie 11 dagen!

Korte omschrijving van de 8-daagse wandelvakantie

Dag 1: je vliegt vanuit Nederland naar Chania. Op de luchthaven neem je hetzij een taxi, hetzij de stadsbus naar het centrale busstation van Chania. Op het busstation koop je zelf de kaartjes voor de bus naar Sougia.
Als je dat wilt kunnen we tegen meerprijs een directe taxi regelen vanaf de luchthaven naar Sougia.
Je hotel is niet ver. Je hebt nog tijd voor een heerlijk wandelingetje naar bijv. het kerkje van Agia Irini.
Dag 2 en 3:  je hebt keuze uit vele wandelmogelijkheden. Bij enkele wandelingen is het mogelijk om met een taxiboot terug te varen.
Dag 4: neem de ochtendboot naar Agia Roumeli en door naar Loutro. Tijdens het oponthoud van ca. 1 uur heb je gelegenheid om een heerlijk drankje te gebruiken op één van de vele terrasjes van Roumeli.
Je komt om ongeveer half één aan in Loutro, een oase van rust.
Dag 5 en 6: Wandelen rond Loutro. Ook hier geldt dat  het enkele wandelingen mogelijk is om met een taxiboot terug te varen. 
Dag 7: Met de boot naar Sfakia en door met de bus naar Chania. Gelegenheid tot winkelen.
Dag 8: Met de stadsbus naar de luchthaven. En terug naar Nederland. Als je dat wilt kunnen we vanuit Sfakia tegen meerprijs een directe taxi naar de luchthaven regelen.

Korte beschrijving van de 11/12-daagse wandelvakantie

Dag 1: je vliegt vanuit Nederland naar Chania. Op de luchthaven neem je hetzij een taxi, hetzij de stadsbus naar het centrale busstation van Chania. Op het busstation koop je zelf de kaartjes voor de bus naar Sougia.
Je hotel is niet ver. Je hebt nog tijd voor een heerlijk wandelingetje naar bijv. het kerkje van Agia Irini.
Dag 2, 3, 4 en 5: je hebt keuze uit vele wandelmogelijkheden. Bij enkele wandelingen is het mogelijk om met een taxiboot terug te varen. 
Dag 6: je neemt de ochtendboot naar Agia Roumeli en door naar Loutro. Tijdens het oponthoud van ca. 1 uur heb je gelegenheid om een heerlijk drankje te gebruiken op één van de vele terrasjes van Roumeli.
Je komt om ongeveer half één aan in Loutro, een oase van rust.
Dag 7, 8 en 9 (evt dag 10): Wandelen rond Loutro. Ook hier geldt dat het bij enkele wandelingen mogelijk om is met een taxiboot terug te varen. 
Dag 10 (of 11): Met de boot naar Sfakia en door met de bus naar Chania. Gelegenheid tot winkelen.
Dag 11 (of 12): Met de stadsbus naar de luchthaven. En terug naar Nederland.

Geheugensteuntje voor de juiste wandeluitrusting

De meeste wandelaars zijn al voorzien van goede wandeluitrusting en zullen de lijst niet nodig hebben. Omdat het klimaat en de natuurlijke omstandigheden op Kreta toch sterk kunnen afwijken van wat je gewend bent, hebben wij een lijst gemaakt van wat wij zelf meenemen als we een lange tocht gaan maken. Dit kan een hulp zijn bij het inpakken voordat je op reis gaat.
 • trekking schoenen / wandelschoenen
 • comfortabele rugzak
 • wandelstokken
 • waterdicht windjack
 • warme kleding
 • casual kleding
 • comfortabele kleding
 • lange, afritsbare broek
 • hoed of pet
 • badpak, handdoek
 • waterfles, extra water, reken op minstens 1,5 liter per persoon per dag.
 • zonnebescherming & zonnebril
 • muggenspray
 • camera

Prijs vanaf:€ 400,00
pp/2-personen/7 overnachtingen

Deze reis aanvragen

Stuur ons uw wensen en wij verzorgen vrijblijvend een voorstel op maat!


Zelfstandige wandelvakantie op Kreta

Je verblijft in twee juweeltjes aan de zuidkust