1. Je bent hier:
 2. home
 3. cyprus
 4. dorpsvakanties
 5. bergdorpje-van-nicosia

Geniet van de bergen in Casale Panayiotis, in Kalopanayiotis

Met zijn authentieke traditionele kenmerken past Casale Panayiotis helemaal in het omringende landschap en de architectuur van het dorpje Kalopanayiotis. En dit met het comfort van een modern hotel! De gasten kunnen heerlijk ontspannen terwijl ze genieten van de unieke cultuur die de Cypriotsche bergen bieden. Het St. John Lampadistis klooster, het Iconen Museum en zes Byzantijnse kerken liggen op loopafstand. Daarnaast zijn er wandelpaden in de prachtige natuur, natuurlijke zwavelbronnen, middeleeuwse bruggetjes en een oude watermolen die Kalopanayiotis tot een uitnodigende bestemming maken.

Het dorp Kalopanayiotis

Casale Panayiotis ligt midden in het pittoreske dorp Kalopanayiotis, in de prachtige Marathasa vallei en op slechts 60 minuten rijden van Nicosia of Limassol. Het kijkt uit op een lommerrijke kronkelende beek en heeft een adembenemend uitzicht op het historische klooster St. John Lambadistis met de ruige bergtoppen van het Troodos gebergte als achtergrond. Het dorp Kalopanayiotis staat bekend om zijn natuurlijke zwavelbronnen.

Mijn verhaal

Kalopanayiotis voelt bijna als mijn tweede thuis. Tijdens de oorlog van 1974 zochten mijn ouders een veilige plek voor hun 3 kinderen en mijn oma, niet te ver van Nicosia. Dankzij kennissen kon ons gezin een huisje huren in Kalopanayiotis. Als kinderen merkten wij nauwelijks iets van de oorlog, ook al werd er dicht bij onze woonplaats gevochten.
Wij woonden 3 maanden in Kalopanayiotis en maakten kennis met de dorpelingen, die ons de schoonheid van de streek lieten ervaren. We hielden picknicks onder de grote eikenboom die het kleine Mariakerkje beschermde. We maakten bergwandelingen om – heel vroeg in de ochtend – kersen te plukken. En we bezochten het klooster van St. John Lampadistis, dat nu op de UNESCO werelderfgoedlijst staat.
Nog altijd heeft Kalopanayiotis een speciale plek in mijn hart. Overal in het dorp liggen mijn herinneringen. Via het Casale Panayiotis hotel kan ik mijn klanten iets laten ervaren van een plaats die een beetje voelt alsof die van mij is.

Wat te zien en te doen

 • het St. John Lambadistis klooster (onderdeel van het UNESCO wereld erfgoed)
 • het Iconen Museum en zes Byzantijnse kerken in het dorp
 • de omgeving met natuurlijke bronnen en de middeleeuwse stenen bruggetjes en een watermolen
 • vissen op de dam in het dorp
 • skiën op de hellingen van de Troodos gebergte
 • excursies naar de Troodos regio en de Marathasa vallei in een gerenoveerde oude bus
 • dorps- en boerderijactiviteiten
 • ontspannen bij het dorpszwembad
 • bezoek aan het beroemde Kykkos klooster en de Aardsbisschop Makarios tombe

Vliegticket – Optie booking

De vakantie  kun je met of zonder vliegticket boeken. Als je kiest voor de reis inclusief vlucht, vlieg je met Transavia van Amsterdam naar Larnaca of Paphos. Wij kunnen voor jou gratis een optie nemen op een vliegticket voor 4 dagen (de prijs blijft al die tijd hetzelfde). Na 4 dagen vervalt de optie automatisch zonder extra kosten.
Wij adviseren je natuurlijk ook graag over alternatieve vliegreizen.

Prijs vanaf:€ 795,00
pp/per week/2-personen, logies/ontbijt/vlucht

Deze reis aanvragen

Stuur ons uw wensen en wij verzorgen vrijblijvend een voorstel op maat!


Casale Panayiotis

Eén met het omringende landschap en het dorpje Kalopanayiotis