1. Je bent hier:
  2. home
  3. cyprus
  4. dorpsvakanties
  5. dorpshuisje

Sappho Manor House

Sappho Manor House bevindt zich in het centrum van Droushia, aan de rand van het Akamas schiereiland. Het werd gebouwd in 1912 en gerestaureerd in 2002. Voor de restauratie werden originele materialen gebruikt of vergelijkbare materialen die in de omgeving worden aangetroffen. Het is in traditionele stijl gebouwd, met een binnenplaats. Deze binnenplaats wordt deels gebruikt als zwembad. Oorspronkelijk werd het huis gebruikt als ontmoetingsplek van het dorp en gedurende de afgelopen jaren bood het huis onderdak aan vele beroemdheden.
Het huis bestaat uit zeven ruime appartementen, ingericht in traditionele stijl. De authentieke accommodaties geven een een nostalgisch gevoel, met toevoeging van moderne faciliteiten.

Het dorp Drouseia

Het dorp Drouseia heeft zo’n 400 inwoners. Het ligt op een hoog plateau, 27 km verwijderd van Paphos en 10 km van Polis. Het is een typisch Cypriotisch dorp met veelal oude stenen huizen in traditionele stijl, met deuren en ramen voorzien van houtsnijwerk. De smalle, slingerende straatjes en de gerenoveerde dorpshuisjes verhogen de sfeer van het dorp.
Het oude klooster van Agios Georgios Nikoxilitis aan de oostkant van Drouseia is een bezoek zeker waard. Dit klooster is waarschijnlijk in de 15-e eeuw gebouwd, en werd in 1923 – nadat het was verwoest door brand – herbouwd.
Het uitzicht vanuit Drouseia is prachtig, met zicht op het Troodosgebergte en aan de noordkant zicht op de baai van Chrysochou en de kustplaatsen Latchi en Polis. De westkant biedt een mooi uitzicht op het Akamas schiereiland met daar tussenliggend een wild landschap. Dankzij de hoge ligging van het dorp waait er meestal een koele wind door Drouseia vanuit de Akamas. Drouseia betekent ‘koel en fris’ in het Grieks.
Er is een aantal leuke taverna’s in Drouseia, evenals een paar supermarkten en kleine winkeltjes. Na een heerlijke mezze voor de lunch, kunt u een bezoek brengen aan het weefmuseum in het centrum van het dorp.
Voor mensen die een traditioneel verblijf op Cyprus wensen, met een aangenaam klimaat, is Drouseia een perfecte bestemming

Kamers

  • eén tweekamerappartement, voor max. 6 personen
  • eén dubbele studio, voor max. 5 personen
  • vier studio’s voor max. 3 personen
  • eén studio met privéterras en prachtig uitzicht

Vliegticket – Optie booking

De vakantie  kun je met of zonder vliegticket boeken. Als je kiest voor de reis inclusief vlucht, vlieg je met Transavia van Amsterdam naar Larnaca of Paphos. Wij kunnen voor jou gratis een optie nemen op een vliegticket voor 4 dagen (de prijs blijft al die tijd hetzelfde). Na 4 dagen vervalt de optie automatisch zonder extra kosten.
Wij adviseren je natuurlijk ook graag over alternatieve vliegreizen.

Prijs vanaf:€ 750,00
pp/per week/2-personen, logies/ontbijt/vlucht

Deze reis aanvragen

Stuur ons uw wensen en wij verzorgen vrijblijvend een voorstel op maat!


Sappho Manor House in Drouseia

Gelegen aan de rand van het Akamas schiereiland