1. Je bent hier:
  2. home
  3. cyprus
  4. dorpsvakanties
  5. semiramis-hotel-platres-troodos-gebergte

Semiramis Hotel

Dit hotel wordt gezien als een pareltje in Platres. Het prachtige gebouw heeft een unieke status als het enige beschermde hotel op dit magische eiland. Het oorspronkelijke hotel werd gebouwd in de vroege jaren 1900. De klassieke stijl van de jaren 1920 heeft men weten te behouden, het interieur is verfijnd met een ontwerp dat uitstekend combineert met de traditionele gastvrijheid: u treft een ​​sfeer aan die u gegarandeerd zal verrukken. Zo is er veel zorg besteed aan het creëren van een zintuigenprikkelende combinatie van de moderne en traditionele Cypriotische stijl. Het subtiele samenbrengen van lichte kleuren, natuurlijk hout en textiel, de vloeiende en aangename lijnen van het meubilair, combineren perfect en dragen allemaal bij aan de eigentijdse en rustgevende sfeer. De ingetogen, elegante eenvoud van de inrichting van het hotel zorgen voor een ultiem gevoel van stijl en bieden je comfort. In de schemering, in de lente en de vroege zomermaanden, hoort u, buiten op de terrassen, het melodieuze lied van de nachtegalen van Platres. Als de nacht valt en de gedimde, stijlvolle terrasverlichting tot leven komt, ervaart u een pure fluweelachtige rust, versterkt door de omringende hoge pijnbomen. Het zijn magische momenten op een magische plek! In de wintermaanden nodigt het knetterende haardvuur in de smaakvol ingerichte zitkamer u uit om er omheen te zitten, te ontspannen in de gezellige sfeer van de kamer. En dan is er natuurlijk de bar. Slim geplaatst, halverwege de eetkamer en de zitkamer, handig voor alle gelegenheden en doeleinden en niet ver van de terrassen.
Hier, in de mooie eetzaal, ontbijten (winter en zomer) is een echte attractie. Een ware belevenis, genietend van alle heerlijks met uitzicht over de terrassen en de omliggende pijnbomen. Het is dan ook zeer aantrekkelijk om er lang te blijven hangen en te genieten van nog een kopje van die "oh zo sterke" Griekse koffie. De mensen van Cyprus staan ​​bekend om hun gastvrijheid, in de bergen nog vriendelijker dan elders. Het Semiramis hotel heeft een erfgoedstatus van gastvrijheid die al dateert uit de jaren twintig.

Kamer

Tien 2-persoons kamers (twinkamers) - en suite
Somige kamers hebben een balkoon

Het dorp (Pano) Platres

Platres is een bergdorp op Cyprus. Het ligt op de zuidelijke hellingen van het Troodosgebergte en is een van de wijndorpen van de regio Limassol. Het is het grootste Troodos-resort met een eeuwenoude geschiedenis. Het bestond al tijdens het Lusignan-tijdperk (1192-1489 na Christus) en het Venetiaanse tijdperk (1489-1571 na Christus).

Platres is het startpunt voor verschillende natuurwandelpaden en de Troodos-fietsroutes. Via het pad van de Troodos-fietsroutes, evenals enkele andere wandelpaden, naar Ayia Irini (gelegen in het noordoosten van het dorp, op de weg die leidt van Psilodentro Area naar Mesa Potamos). Vanaf de rots van Ayia Irini kunnen bezoekers het dorp Platres zien liggen. Er wordt gezegd dat in dit gebied, tijdens de Middeleeuwen (Frank Rule), een klooster met daarbij een kleine nederzetting heeft bestaan. Natuurpaden zijn de Kalidonia Nature Trail, die loopt naar de Kalidoniawaterval, evenals de Millomeris Nature Trail, die leidt naar de Millomeriswaterval.

Vliegticket - Optieboeking

De vakantie  kun je met of zonder vliegticket boeken. Als je kiest voor de reis inclusief vlucht, vlieg je met Transavia van Amsterdam naar Larnaca of Paphos. Wij kunnen voor jou gratis een optie nemen op een vliegticket voor 4 dagen (de prijs blijft al die tijd hetzelfde). Na 4 dagen vervalt de optie automatisch zonder extra kosten.
Wij adviseren je natuurlijk ook graag over alternatieve vliegreizen.

Informatie voor je

Limasol: 35-45 minuten met de auto

Nicosia: 60 minuten met de auto

Larnaca Luchthaven: 1 uur en 30 minuten met de auto

Paphos Luchthaven: 60 minuten met de auto

Kykkos Klooster: 45 minuten met de auto

Prijs vanaf:€ 570,00
pp/per week/2-personen, verblijf logies/ontbijt, huurauto cat. B/vlucht

Deze reis aanvragen

Stuur ons uw wensen en wij verzorgen vrijblijvend een voorstel op maat!


Semiramis Hotel in Platres