1. Je bent hier:
  2. home
  3. cyprus
  4. dorpsvakanties
  5. the-mill-hotel-restaurant

Het hotel

The Mill (of O Milos, in het Grieks) was oorspronkelijk een watermolen. Na de restauratie werd het aanvankelijk als restaurant gebruikt. Het lekkere traditionele eten van het restaurant werd altijd geroemd, ook bij bewoners van het verder gelegen Nicosia. Sinds 1999 is The Mill een 3-sterren hotel. Het is de perfecte bestemming voor een ontspannende vakantie, weg van de dagelijkse routine en drukte. Het biedt een rustieke en pittoreske omgeving: a room with a view!!!

Het staat bekend als één van de beste hotels van de Troodos regio. Elegantie en comfort in een dorpse omgeving worden gecombineerd met natuurstenen vloeren, teakhouten meubels en witte muren. De omgeving straalt harmonie en balans uit, het gastvrije personeel draagt bij aan een rustig verblijf.

Kakopetria

Het mooie Kakopetria ligt in het Troodos gebergte in de regio Lefkosia (Nicosia), in een gebied genaamd Solea. Kakopetria ligt langs de hoofdroute tussen Nicosia en Troodos. Het dorp strekt zich uit langs de Karkotis Vallei met een oude nederzetting aan de ene kant en nieuwe bewoning aan de andere.
Het oude Kakopetria is aangewezen als monument vanwege de traditionele Cypriotische architectuur van de huisjes met twee verdiepingen en hun kenmerkende houten balkonnetjes en smalle steegjes.

Kamers

Alle kames zijn geschikt voor maximaal 3 personen

Verdere Informatie

  • Kakopetria ligt op 660m hoogte
  • De afstand naar Lefkosia (Nicosia), de hoofdstad van Cyprus, is 55 km (ca. 45 minuten rijden)
  • De geschiedenis van Kakopetria gaat terug naar de 5de eeuw voor Christus. Het dorp is bekend geworden na de vondst van een oude tempel uit die periode
  • Kykkos Klooster: ca. 1 uur rijden
  •  Asinou Kerk (UNESCO Wereld erfgoed), ca. 30 minuten rijden
  • Troodos gebergte: ca. 30 minuten rijden

 

Vliegticket – Optie booking

De vakantie  kun je met of zonder vliegticket boeken. Als je kiest voor de reis inclusief vlucht, vlieg je met Transavia van Amsterdam naar Larnaca of Paphos. Wij kunnen voor jou gratis een optie nemen op een vliegticket voor 4 dagen (de prijs blijft al die tijd hetzelfde). Na 4 dagen vervalt de optie automatisch zonder extra kosten.
Wij adviseren je natuurlijk ook graag over alternatieve vliegreizen.

Prijs vanaf:€ 799,00
pp/per week/2-personen, logies/ontbijt

Deze reis aanvragen

Stuur ons uw wensen en wij verzorgen vrijblijvend een voorstel op maat!


The Mill Hotel in Kakopetria

Perfecte bestemming voor een vakantie weg van de dagelijkse routine