1. Je bent hier:
  2. home
  3. cyprus
  1. Meer informatie:  
  2. Land
  3. Regio
  4. Tips & Tops
  5. Vakantie Ideeën

Cyprus in de zomer

Een persoonlijke aanrader, het hoogtepunt van onze vakantie op Cyprus elke jaar: met een huurboot langs het Akamas schiereiland varen. Je hebt een overgetelijk uitzicht op het Akamas National Park vanuit de zee. Snorkelen, baden, relaxen, breng de hele dag op de boot door en ga aansluitend vis eten in een van de vele restaurantjes van het Latchi vissershaventje. Je kunt dit ook als onderdeel in je 11 daagse fly drive (vakantiedagen 5-8) opnemen.

Cyprus in het najaar

Najaar op Cyprus is een aanrader voor de actieve vakantieganger. Het is het seizoen waarin je kan actief kunt zijn gedurende een wandelvakantie zoals de Individuele wandeltochten door Troodos en Akamas Park .

Nog een tip: verleng je vakantie met een strandvakantie. Geniet van de najaarszon en de zee van Cyprus voor je weer naar huis gaat. Het water van de zee is nog steeds lekker warm en de stranden zijn bijna leeg. 

Cyprus in de winter

Cyprus in de winter kan heel fijn zijn. Geloof het of niet, je kunt er skieën of in het besneeuwde Troodos gebergte wandelen. Dit kun je combineren met een wandeling langs de kust. Maar als tip: kies een goede accommodatie, langs de kust en centraal gelegen op het eiland.  Neem contact met ons en wij kunnen je adviseren. 
Nog een tip: Ben je een natuurliefhebber en een wandelaar? Geniet je van absolute rust? Kijk naar de Individuele Wandeltocht in het Akamas National Park.

Cyprus in het voorjaar

Het voorjaar op Cyprus. Alles ziet er zo goed als nieuw uit. De kleuren zijn intens, het geel en het groen samen met de blauwe hemel... De temperatuur gaat langzaam omhoog, begin maart is het nog in de 20 graden, begin april wordt het rond de 25 graden, begin mei staat de thermometer tussen de 25-27 graden: het ideale seizoen om actief te zijn: wandelen of rondreizen. Het is nog geen echt strandweer maar de stranden zijn klaar om de eerste zonliefhebbers te verwelkomen. Voor diegene die het aandurven, ze kunnen al hun eerste duik in zee nemen.