1. Je bent hier:
 2. home
 3. griekenland
 4. fly-drive-vakanties
 5. individuele-rondreis-met-auto-8-dagen-meteora-vikos-national-park-thessaloniki

8-daagse fly drive/autorondreis langs de Meteora, Zagori/Vikos kloof, Thessaloniki

Reis in je eigen tempo naar een van de meest afgelegen gebieden van Griekenland, het Nationale Park van Vikos - Aoos, waar de tijd nog steeds stilstaat. Je maakt een wandeling door de prachtige Vikoskloof.
Je gaat naar het gebied van de Meteora kloosters, een van de meest spectaculaire plaatsen op aarde.
Je brengt een bezoek aan de koninklijke graven van de Macedonische koningen en ontdek de lange en boeiende geschiedenis van Thessaloniki.  

Naar het Vikos park en de Meteora: een korte beschrijving van de rondreis

Meteora

Je rijdt van Thessaloniki naar het dorp Kastraki in het gebied van de Meteora. Komt je vlucht vroeg aan dan kun je onderweg een aantal bezienswaardigheden (bv Vergina)  bezoeken. 
Zodra je in het mooie boutique hotel in Kastraki bent aangekomen kun je beginnen met het verkennen van de omgeving. Een bezoek aan de kloosters van Meteora is natuurlijk een must. Afhankelijk van de tijd zijn er mogelijkheden om een ​​wandeling met een prachtig uitzichten te ondernemen. Vooral tijdens de zonsondergang is de omgeving schitterend.

Monodendri (Zagori omgeving)

Na Meteora rijd je naar het Nationaal Park Vikos Aoos en de Zagori dorpen. Je verblijft in het dorp Monodendri bij het authentieke familiehotel Monodendri Hotel. Vanaf deze plek kun je een ​​van de mooiste gebieden van Griekenland ontdekken: het Vikos Aoos Nationale Park met zijn schitterende natuur, maar ook de traditionele dorpjes van de Zagori en de oude stenen bruggen, rafting onder in de rivieren. Je kunt dit doen per auto en ook gedeeltelijk wandelend; de keuze is aan jou en de mogelijkheden zijn praktisch onbegrensd.

Mikro Papigo (Zagori omgeving)

Na je verblijf in Monodendri rijd je naar het dorp Mikro Papigo in het hart van het Vikos Nationale Park. Van hieruit zijn er verschillende mogelijkheden tot wandelen:
 • een wat zwaardere tocht voert je naar de toppen van dit prachtige bergachtig gebied. Daar kun je naar een bergmeer lopen.
 • geef je de voorkeur aan wat makkelijker wandeltochten, dan kun je naar de blauwe wateren van Voidomatis wandelen; je kunt er zwemmen in natuurlijke brnnen tussen de rotsen.
 • én, je kunt natuurlijk ook gewoon ontspannen genieten van het uitzicht vanaf het terras van je hotel!

Thessaloniki

De stad Thessaloniki, de tweede grootste stad van Griekenland, kun je verkennen of bij aankomst of aan het eind van je reis, afhankelijk van de vluchttijden.

De reis van of naar Thessaloniki kun je combineren met een bezoek aan archeologische sites (bv Vergina de geboorte plek van Alexander de Grote, en/of traditionele dorpjes (bv Metsovo of nog verder noord de Edessa watervallen).

Op maat, tips, verleng opties en activiteiten

 1. Deze fly drive kunnen wij helemaal op maat voor je aanpassen. Je kunt b.v. ook de Olympus gebergte bezoeken voor een leuke hike op de bergen waar de Goden van de oude Griekenland woonden 
 2. Deze reis kan met enkele dagen verlengd worden naar het oostelijke deel van Noord Griekenland.
 3. Deze reis kan met enkele dagen verlengd worden met een strand vakantie in Chalkidiki
 4. Wij kunnen voor u leuke activitieten in Thessaloniki boeken, zoals een culinaire tour, een fietstour (zelfstandig of met een gids), een wandeltour.

Inclusief in de prijzen

 • Accommodatie. De prijzen voor de accommodaties zijn op basis van logies/ontbijt.
 • Huurauto. De huurauto is een klasse B, 5 deurs, 5 persoons, 2 koffers, 1,2  liter motor en van het type Nissan Micra, Fiat Punto of gelijkwaardig.
  De huurauto is volledig verzekerd, geen eigen risico.
 • Tegen meerprijs kan een grotere auto worden aangeboden

Exclusief


 • Lunch en diner
 • Andere kosten niet genoemd
 • Toegangskosten - entreegelden in verschillende musea en andere bezienswaardigheden
 • City Tax ter plekke te betalen     
 • €  0,50 per kamer per nacht in 2* hotel      
 •  € 1,50  per kamer per nacht in 3* hotel      
 • € 3,00  per kamer per nacht in 4* hotel      
 •  € 4,00 per kamer per nacht in 5* hotel

Optionele Kosten

Ruimbagage: 1 x 15 kg koffer: € 52,00 / 1 x 20 kg koffer: € 62,00
CO2 compensatie
Flex!: € 9 enkele reis:
Wijzig je vluchtdatum tot 48u voor vertrek
Onbeperkt wijzigen, tot 1 jaar na de oorspronkelijke boekings datum
Betaal bij wijziging alleen het verschil in ticketprijs

Praktische zaken


Vluchten:
Met Transavia: je vliegt vanaf Amsterdam naar Thessaloniki. Wij kunnen een gratis optionele booking doen voor 96 uur zonder extra kosten in het geval de reis niet door gaat.

Daarnaast zijn er afhankelijk van de reisdatum andere vluchtmogelijkheden waar wij graag advies over geven. Ook bent je bij onze reizen geheel vrij om zelf je vluchten te boeken. Bij aankomst staat je auto klaar. Je vakantie kan beginnen.

Beschikbaarheid:

Deze reis is beschikbaar vanaf mid april t/m eind okotber

Covid-19 beleid:
Je kunt weer veilig boeken: wordt je reis door Coronamaatregelen geannuleerd? Maak je geen zorgen. Het volledige bedrag van de boeking wordt terugbetaald.

Prijs vanaf:€ 600,00
pp/per week op basis van 2-personen/logies

Deze reis aanvragen

Stuur ons uw wensen en wij verzorgen vrijblijvend een voorstel op maat!


8-daagse Fly Drive Meteora kloosters en Zagori