1. Je bent hier:
 2. home
 3. griekenland
 4. fly-drive-vakanties
 5. kreta-knossos-samariakloof-chania-rethymnon-heraklion

12-daags Fly en Drive avontuur op Kreta


Cultuur, kennismaken met lokaal eten, rust, natuurschoon en kleinschaligheid staan centraal in deze reis. Cultuur, geschiedenis en natuur komen samen in deze 12-dagen durende fly-drive. Het programma aangeboden is een voorbeeld van een route om de hoogtepunten van het eiland aan te doen en zo de rijke Kretan cultuur, historie en natuur - in al zijn facetten - te beleven.

We bieden je een gevarieerd programma aan. Binnen 11/12 dagen krijg je het beste en allermooiste van Kreta te zien, en ben je een onvergetelijke ervaring rijker!Op maat: Misschien overbodig te zeggen, maar toch belangrijk te weten, is dat wij deze fly-drive aan jouw (individuele) wensen kunnen aanpassen.

Programma - voorstel

Heraklion - Agios Nikolaos - Sitia - Ierapetra - Matala - Rethymno - Agia Marina/Chania

Dag 1

Heraklion

Aankomst op de luchthaven van Heraklion.

Een van onze vertegenwoordigers verwelkomt je op Kreta en je wordt vervolgens geassisteerd bij het ophalen van de huurauto. Bij aankomst in het hotel in Heraklion is een ontmoeting met een andere collega gepland die het hele reisprogramma samen met je zal doornemen en alle details uitlegt. Je krijgt een pakketje met een land/wegenkaart en de benodigde documenten. Natuurlijk worden alle mogelijke vragen die je hebt beantwoord. Als er nog tijd is, kun je je vakantie meteen beginnen door Heraklionstad te gaan verkennen. 

Overnachting in Petousis Hotel 4* of vergelijkbaar

Dag 2

Heraklion en omgeving verkennen

Na het ontbijt kun je op eigen gelegenheid het archeologisch museum van Heraklion, het Minoïsche paleis van Knossos en het mooie dorp Archanes met zijn neoklassieke huizen bezoeken. Ontdek de Venetiaanse stad Heraklion en loop over de centrale, open markt (straat 1866).

Optioneel (met extra toeslag): 

Neem deel aan de ‘Wijn-tour/Wijn-verhalen’, een activiteit buiten Heraklion; volg een kookles met eventueel diner.

Overnachting in Petousis Hotel 4* of vergelijkbaar

Dag 3

Agios Nikolaos-regio

Na genoten te hebben van je ontbijt, begint de reis naar Oost-Kreta via Malia en bezoek je het oude Minoïsche paleis van Malia. Onderweg maak je een stop bij een van de mooiste kloosters op Kreta: het klooster van St. George in Selinari. Na nog 20 minuten rijden kom je aan in Agios Nikolaos dat ook bekend staat als “Het Venetië van Kreta”. Een korte rit van Agios Nikolaos brengt je naar het dorp Elounda, waar je de boot naar het eiland Spinalonga kunt nemen. Op Spinalonga staat een Venetiaans fort waarin tot het midden van de 20ste eeuw een leprakolonie was gevestigd. Terug in Agios Nikolaos kun je neerstrijken aan het prachtige meer en ter plekke romantisch dineren.

Overnachting in Lato Hotel 3* of vergelijkbaar.

Dag 4

Sitia-regio

Wanneer je verder naar het oosten rijdt, kom je in Vai met het beroemde palmbomenbos en het Bounty-strand. Je passeert prachtige landschappen met ongelooflijke vergezichten op de Kretenzische Zee. Aangekomen te Vai kun je het unieke palmbomenbos bewonderen en zwemmen in een baai bij het prachtige strand. Geniet van een zeer lekkere lunch, naar traditioneel recept. Op weg terug naar Sitia, moet je even stoppen bij het beroemde Byzantijnse klooster van Toplou: om daar te proeven van buitengewoon lekkere wijnen. Ga ook even naar binnen in het kleine museum van het klooster.

Overnachting in Itanos Hotel 3* of vergelijkbaar

Dag 5

Onderweg naar Ierapetra en omgeving

Na een ochtendwandeling (uurtje) door Sitia, langs de Promenade en een bezoek aan het Venetiaanse kasteel van Kazarma, begint de reis naar het zuiden. Als eerste maak je een stop bij het Minoïsche paleis van Zakros, gelegen in het Ravijn van de Doden. Onderweg bewonder je de prachtige dorpen en landschappen van het zuid-oostelijke deel van Kreta. Laat in de avond kom je aan in je hotel, in het kleine dorpje Makrygialos buiten Ierapetra.

Overnachting in Avra Palm Hotel 3* of vergelijkbaar

Dag 6

Ierapetra

Op Ierapetra heb je de gelegenheid om op de boot te stappen naar het eiland Chrissi. ‘s Middags kun je de stad Ierapetra verkennen: zoek het huis op waar Napoleon verbleef en wandel naar het kleine kasteel.

Overnachting in Avra Palm Hotel 3* of vergelijkbaar

Dag 7

Matala-regio

Vandaag gaat de reis naar het westen, richting Matala. Je komt door talrijke, prachtige, traditionele dorpen langs een van de mooiste routes op Kreta. Je bezoekt de oude Romeinse stad Gortys en het oude Minoïsche paleis van Phaestos, de op een na belangrijkste archeologische vindplaats op Kreta.

Eventueel kun je ervoor kiezen het dorp Matala aan te doen, beroemd om de hippies die in de jaren 60 in de steengrotten leefden.

Overnachting in Little Inn Hotel 2*

Dag 8

Rethymno-regio

Na het ontbijt begint de reis langs de zuidkust. Eerste stop is een bezoek aan het leuke dorpje Agia Galini voor een lekkere koffie en om even te zwemmen in de Libische Zee. Daarna rij je verder naar het noorden en gebruik je de lunch in Spili, een prachtig traditioneel Kretaans bergdorp. In de late namiddag breng je een bezoek aan het historische Arkadi-klooster en dito museum. Je rijdt vervolgens naar Rethymno met zijn oude stadsdeel voor een overnachting.

Overnachting in Ideon Hotel 3* of vergelijkbaar

Dag 9

Rethymno - Chania

Na het ontbijt rij je in westelijke richting langs het gebied van Argyroupolis en het Kourna-meer. Pak een pauze in het dorpje Georgioupolis voor de lunch en een heerlijke duik in zee. Rij verder in westelijke richting en bereik Chania in de namiddag. Na de check-in in je hotel kun je de oude binnenstad van Chania verkennen en genieten van een heerlijk diner in de Venetiaanse haven.

Overnachting in Elotis Suites 3* of vergelijkbaar

Dag 10

Chania - omgeving en activiteiten

Na het ontbijt heb je vrije tijd om ten zuiden van Chania naar Paleochora en Elafonissi te rijden. Er is ook een mogelijkheid om deel te nemen aan een van de optionele, georganiseerde dagelijkse excursies, zoals de Samariakloof. 
Informatie vindt je onder "Optionele Excursies". 

Overnachting in Elotis Suites 3* of vergelijkbaar

Dag 11

Chania- Fragokastello-gebied

In de ochtend rij je naar het zuiden, via Hora Sfakion kom je aan bij Fragokastello. Vervolgens ga je verder naar Plakias en Preveli Beach, een must voor de bezoeker. Je kunt de verdere dag van de zee en de dorpen genieten en pas laat in de avond terugkeren naar Heraklion.

Er is ook mogelijkheid om deel te nemen aan een van de optionele, georganiseerde excursies en 's middags te vertrekken naar Heraklion.
Informatie vindt je onder "Optionele Excursies". 

Overnachting in Petousis Hotel 4* of vergelijkbaar

Dag 12

Vertrekdag

Eind van de vakantie. Terug op naar Nederland met een koffer vol mooie ervaringen.

Inclusief in de prijs

 • vlucht incl. 10kg handbagage
 • 11 overnachtingen in 2-persoons kamers (twin of double bed) 

 • 11 x buffetontbijt 

 • Huurauto cat. C (Ford Fiësta of Hyundai i20) met CDW verzekering en eigen risico € 588+24% BTW
 • Meet & Greet bij aankomst en een kleine, informatieve ontmoeting in het eerste hotel
 • 24/7 SOS mobile service

Exclusief

 • Lunch en diner
 • Andere kosten niet genoemd
 • Toegangskosten - entreegelden in verschillende musea en andere bezienswaardigheden
 • City Tax ter plekke te betalen
      €  0,50 per kamer per nacht in 2* hotel  

      € 1,50  per kamer per nacht in 3* hotel  
      € 3,00  per kamer per nacht in 4* hotel  
      € 4,00 per kamer per nacht in 5* hotel

Optionele kosten

 • Ruimbagage: 1 x 15 kg koffer: € 52,00 / 1 x 20 kg koffer: € 62,00
 • CO2 compensatie
 • Flex!: € 9 enkele reis
        - Wijzig je vluchtdatum tot 48u voor vertrek
        -  Onbeperkt wijzigen, tot 1 jaar na de oorspronkelijke boekingsdatum
        -  Betaal bij wijziging alleen het verschil in ticketprijs
 • Eenpersoonskamer supplement: € 331
 • Auto volverzekering toeslag - Super premium verzekering***: € 13 per dag. het dekt aankoop eigen risico en inclusief wielen, onderkant van de auto en glas (WUG- Wheels, Undercarriage and Glass).
 • Extra chauffeur, per dag: € 3
 • GPS, per dag: € 5

Optionele excursies 

 •     Privé - wijntour/kookles vanuit Heraklion - € 96 per persoon
 •     Gramvousa & Balos cruise vanuit Chania - € 38 per persoon
 •     Tour Samaria, vanuit Chania - € 42 per persoon***
 •     Tour Elafonissi vanuit Chania - € 20 per persoon 
De laatste 3 genoemde tours vanuit Chania worden met een groep georganiseerd en alle transfers en gidsen (waar nodig) zijn inbegrepen.
*** Er is een langetocht (16km) versie en een kortetocht (5km) versie

Samariakloof langetocht:  de excursie begint al heel vroeg. Rond 7 uur wordt je van het hotel opgehaald en met de bus naar Omalos gebracht (samen met andere deelnemers en een gids). Vanaf Omalos steek je de kloof door (16 km), aankomst in Agia Roumeli. Per boot vaar je naar Hora Sfakion en vandaar word je met de bus terug naar Chania gebracht.

Samariakloof kortetocht: je wordt met de bus naar Hora Sfakion gereden en vandaaruit vaar je met de boot naar Agia Roumeli. Daar loop je de kloof in naar de Iron Gates (5 km). Je loopt hetzelfde pad terug naar Agia Roumeli en vaart met de boot weer terug naar Chora Sfakion. Vandaar brengt de bus je weer naar Chania.

De korte versie is voor mensen die de 16 km niet willen lopen. Met deze versie krijg je wel het indrukwekkende deel van de Samariakloof te zien.

Praktische zaken/informatie

Vlucht informatie

Vluchten:

Met Transavia: je vliegt vanaf Amsterdam naar Heraklion (of Chania).
Wij kunnen een gratis optionele booking doen voor 96 uur zonder extra kosten in het geval de reis niet door gaat.Daarnaast zijn er afhankelijk van de reisdatum andere vluchtmogelijkheden waar wij graag advies over geven. Ook bent je bij onze reizen geheel vrij om zelf je vluchten te boeken.
Bij aankomst staat je auto klaar. Je vakantie kan beginnen.

Beschikbaarheid

Deze reis is beschikbaar vanaf mid april t/m eind oktober

Betalingsvoorwaarden

Er zijn afwijkende betalingsvoorwaarden. 
 1. Aanbetaling: 30% van de reissom
 2. Annuleringsvoorwaarden:  
 • bij annulering 35 dagen vóór aanvang van de reis: 30% van het totale bedrag wordt ingehouden.
 • bij annulering tussen 34 en 20 dagen vóór aanvang van de reis: 60% van het totale bedrag wordt ingehouden.
 • bij annulering tussen 19 en 7 dagen vóór de datum van de services: 80% van het totale bedrag wordt ingehouden.
 • vanaf 6 dagen voor vertrek: 100% van het totale bedrag wordt ingehouden.
 • geen restitutie voor no-show of in geval van vroegtijdig vertrek

COVID-19-BELEID

Bij ons kun je veilig boeken: In geval van een lockdown, of indien er enige andere officiële (overheids)maatregel wordt getroffen die de klant verhindert de geboekte reis te realiseren, zal dit worden beschouwd als een geval van overmacht en zal het volledige bedrag van de boeking worden terugbetaald.

Prijs vanaf:€ 910,00
per persoon op basis van een boeking voor 2-personen, vlucht, logies/ontbijt, auto

Deze reis aanvragen

Stuur ons uw wensen en wij verzorgen vrijblijvend een voorstel op maat!


Kreta Fly en Drive avontuur, 12 dagen

Geniet van de vrijheid onderweg terwijl je de mooiste en meest ongerepte plekken van het eiland Kreta in je eigen tempo aandoet. Onze “all-round fly-drive” Kreta brengt je naar enkele pareltjes aan de Middellandse Zee.