1. Je bent hier:
  2. home
  3. griekenland
  4. griekse-eilanden
  5. karpathos, dorana studios in diafani

Dorana Studios en Apartments

Dorana Studios en Apartments is een familie bedrijf. De familie runt het hotel en het restaurant met veel liefde en enthousiasme. Minas is het gezicht van Dorana: een vriendelijke en hartelijke man. Zijn gasten kunnen altijd bij hem terecht voor de het beste advies over activiteiten en wandelingen.
De ligging is ideaal, het combineert de zee, het strand op slechts 50 meter en de bergen op decachtergrond en biedt de ideale omgeving voor authentieke en actieve vakanties. Op loopafstand bevindt zich de haven en een aantal aan zee gelegen restaurants. 
De kamers zijn comfortabel en bieden uitzicht op de zee of bergen. Het ontbijt wordt geserveerd met traditionele streekproducten.
Voor lunch en diner kun je genieten van het uitzicht van het restaurant van Dorana op het strand.

Het dorp Diafani

Dorana Studios en Apartments bevindt zich op Diafani, de kleine noordelijke havenstad van Karpathos. Er zijn kleine strandjes en traditionele taverna’s te vinden en het is volgens velen de meest ideale plek voor ontspanning en wandelingen. Diafani is ook geliefd onder de vissers, duikers en onderwatervissers.
Vanuit de haven van Diafani kun je met een bootje naar Olympos, een afgelegen nederzetting en het meest traditionele dorpje van Karpathos. Het is bij reizigers populair vanwege de prachtige zonsopgangen.

Het eiland Karpathos

Een bezoek aan het eiland Karpathos voelt alsof je een andere wereld bezoekt. Tussen Kreta en Rhodos, in het midden van de Karpaten Zee, ligt dit bergachtige eiland. Het is zeker één van de mooiste eilanden van de Dodekanesos.
De bewoners bewaren de lokale tradities en het is een plek waar je de authenticiteit en de warmte van Griekenland van vijftig jaar geleden ontdekt. Hoewel de stad Karpathos een drukke boulevard heeft met tal van cafés en restaurants, is het eiland niet ten onder gegaan aan massatoerisme. Er zijn nog nog veel prachtige afgelegen stranden te vinden.

Wandelen op Karpathos

Karpathos is een prachtig eiland voor wandelaars. De noordelijke kant van het eiland, rond Diafani, is het meest interessant.
Er zijn vele paden die variëren in moeilijkheidsgraad: eenvoudige wandelingen naar nabijgelegen baaien of zwaardere wandelingen die zeker de moeite waard zijn in de heuvels. Je kunt elke avond terugkeren naar je thuisbasis in Diafani.

Vlucht mogelijkheden

Er zijn verschillende manieren om naar Karpathos te vliegen. Je kunt er direct heen vliegen maar ook via Athene. Natuurlijk kun je de vlucht zelf boeken, maar wij helpen je hier ook graag bij door je informatie te geven en mee te denken over de mogelijkheden.

Prijs vanaf:€ 538,00
pp/per week op basis van 2-personen/logies/ontbijt

Deze reis aanvragen

Stuur ons uw wensen en wij verzorgen vrijblijvend een voorstel op maat!


Karpathos, Dorana Studios in Diafani

Dorana Studios: een heerlijke plek voor ontspanning en wandelingen