1. Je bent hier:
 2. home
 3. griekenland
 4. kreta
 5. sougia-west-kreta-relax-uitrust-dorpsvakantie

Dorpsvakantie Sougia aan de zuidkust van Kreta

Sougia is een van de vele weinig bekende pareltjes aan de zuidkust van Kreta: de tijd heeft er stil gestaan. Het is een "einde van de weg" plaatsje, waardoor er weinig verkeer is. Er is in 30 jaar bijna niets veranderd.  Sougia biedt aan max. 400 toeristen accomodatie.
Er wonen 's winters niet meer dan 35 vaste inwoners en het leven is er nog heerlijk rustig en authentiek. 

Druk is het nooit in Sougia. Daarentegen wel heel gezellig. Sougia is uitstekend geschikt voor een vakantie met kinderen.
Het strand is 1,2 km lang. Ruimte te over dus. Het strand is deels met kiezels, deels met zand bedekt. Op het oostelijke gedeelte van het strand is naturistische recreatie toegestaan.
Voor een sfeerimpressie van Sougia verwijzen we je graag naar de fotogalerij. 

Uitgaan, restaurants, bars, tavernes en disco's

Restaurants
In Sougia vind je 7 restaurants en tavernes. Iedere gelegenheid heeft zo zijn eigen specialiteiten, soms lokaal georiënteerd, soms wat meer internationaal, maar het eten is overal heerlijk. En nee, er klinkt geen muziek uit de radio, wel wordt er hier en daar live muziek gemaakt. Een niet onbelangrijk detail: nergens wordt je gevraagd om een restaurant binnen te gaan. Men laat de keuze helemaal aan jou!
Gebruik je overdag een maaltijd in een taverne of restaurant aan zee, dan kun je na afloop gratis een tweetal bedjes en een parasol gebruiken om heerlijk na te genieten op het ruime en rustige strand.
Bars
Aan het einde van de dag is het, na een dagje strand of een heerlijke wandeling, altijd een feest om even een drankje te gebruiken op een van strandbarretjes. Wellicht zie je dan vanuit het oosten de boot met wandelaars uit de Samariakloof aankomen.
Disco
Er zijn in Sougia twee disco's. Deze zijn ook uitstekend geschikt voor de opgroeiende jeugd. De disco's liggen beschut en op kleine afstand van het dorp zodat er in Sougia absoluut geen geluidsoverlast is.
Het is natuurlijk altijd verstandig om voor begeleiding van de jeugd te zorgen.
Ontbijt
Heerlijke ontbijtjes worden in verschillende restaurants en bars verzorgd.

Wandel-, auto- en boottochten

Sougia biedt van alle plaatsen die we kennen wellicht de meeste mogelijkheden voor wandelingen en trips in de bergen, boottochten, excursies etc. Mocht je besluiten om deze vakantie te boeken dan kunnen we een geheel "op maat" pakket van wandelingen en autotochten voor je samenstellen.
Enkele voorbeelden:
 • Autotocht naar Elafonisi en Chrissoskalittisa
 • Wandeling naar Lyssos, met de taxi boot terug naar Sougia
 • Wandeling door de Irinikloof
 • Wandeling door Samariakloof
 • Met taxiboot naar kerkje van Ag. Antonios en terug wandelen
Er zijn véél meer mogelijkheden.

Accomodaties in Sougia

Er zijn zowel luxe als eenvoudige accommodaties, maar zoals overal aan de zuidkust zonder zwembaden.
Alle studios en appartementen die we voor je hebben geselecteerd hebben de beschikking over een klein keukenblok. Een overzicht van de door ons aanbevolen overnachtingsmogelijkheden:

Aretousa
Het hotel Aretousa ligt 4 minuten lopen van zee. Het is een kleinschalig complex met 12 studios. Alle balkons zijn oostwaarts gericht zodat je kunt genieten van de ochtendzon. Cat. ***
Idomeneas
Hotel Idomeneas ligt op 4 minuten lopen van zee. Het complexje bestaat uit
 • 6 studios voor 2-3 personen en
 • 2 appartementen voor 4-5 personen, met ruim balkon
 • 1 appartement voor 3-4 personen
Onze favoriet. Cat. ****

Galini Rooms, Studios and Apartments
Aan het einde van het dorp gelegen op 250 meter van zee. Cat. ***
Heeft onder andere 2 tweekamer appartementen voor 4-5 personen
Santa Irene Studios and Apartments
Gezellig complex met kamers vlak aan zee, in een vierkant opgesteld met in het midden een gemeenschappelijke tuin. Er worden uitstekende ontbijtjes geserveerd. Cat. ***
Syia
Hotel Syia is een van de meest luxueuze hotels in dit deel van Kreta. Het ligt op 3 minuten lopen van zee
Cat. ****

Eventueel kunnen we ook studios in andere hotels reserveren.

Inkopen in Sougia, souvenirs

Er zijn twee supermarkten die vrijwel alles verkopen zodat je je eigen ontbijt kunt maken en op het balkon van het uitzicht en de zon kunt genieten met een heerlijk sapje.

Roxanne verkoopt in haar bakkerij heerlijke broodjes en drankjes. Ze is om 5.30 al open.

Voor prachtige klasse souveniers kun je terecht bij het winkeltje Pantos Kairou in het zijstraatje naast de Rakibar. Het wordt gerund door Maria Pangolou. De sieraden, kussens, etc. koopt Maria van kunstenaars in Chania.

Naturistische recreatie in Sougia

Op een gedeelte van het strand ten oosten van Sougia is naturistische recreatie toegestaan. Hier kun je zonder gestoord te worden heerlijk genieten van de zon en de zee.

Een tweetal barretjes liggen op enkele minuten lopen aan zee. Onder de tamarisken kun je zo naar het zuiden kijkend mijmeren en staren over het blauw van de Lybische Zee.

Prijs vanaf:€ 480,00
pp/per week op basis van 2-personen/logies, taxivervoer

Deze reis aanvragen

Stuur ons uw wensen en wij verzorgen vrijblijvend een voorstel op maat!


Dorpsvakantie Sougia aan de zuidkust van Kreta

Einde van de weg plaatsje