1. Je bent hier:
  2. home
  3. griekenland
  4. luxe-vakanties
  5. het argentikon, luxury suites

Argentikon Luxury Suites

Op het schitterende eiland Chios ligt het landgoed Argentikon. De Argenti familie heeft dit meer dan 3 hectare grote landgoed aangekocht in de 16e eeuw.  Het is uitgeroepen tot historisch monument. Argentikon is één van de honderd geselecteerde landhuizen die een prachtig voorbeeld zijn van de Middeleeuwse Genuese architectuur in de Levant.
Het lichte zeebriesje zorgt voor zwoele zomeravonden die uitnodigen om heerlijke buiten bij kaarslicht te dineren.
Een hoge stenen muur scheidt het landgoed af van de rest van het eiland. Lommerrijke paden leiden naar afgeschermde plekjes in de heerlijke tuin. Een weldaad voor iedereen die op zoek is naar rust en ruimte!
Het Argentikon Luxury Suites is lid van ‘Great Small Hotels’ en van ‘Exclusive Island Hotels & Resorts’ en wordt je aanbevolen door ‘Conde Nast Johansens Hotels’.

Je suite

Het Argentikon bestaat uit acht suites in vijf individuele villa’s. Het moderne interieur, gecombineerd met Middeleeuwse kunstvoorwerpen geven de suites een fraaie uitstraling. Alle suites hebben een zitkamer, een veranda of terras, een badkamer voorzien van alle gemakken. Ervaar de sfeer van de Middeleeuwen, maar dan met modern comfort!
De Castello Suite (86m²) ligt op de bovenste verdieping in het eerste landhuis, dat gebouwd is in 1550. Er is een woonkamer met fresco’s op het plafond, twee slaapkamers, waarvan één met een groot tweepersoons bed en één met twee bedden, een marmeren badkamer met een authentiek bad en een balkon dat uitkijkt over de tuin en de grootste marmeren vijver. Deze suite ligt naast de Palazzo Suite.
De Chios Suite Junior Suite (49m²) ligt op de bovenste verdieping en heeft een woonkamer, een slaapkamer met een groot tweepersoonsbed, een badkamer met Jacuzzi en douche en een balkon dat uitkijkt over de citroenboomgaard.
De Genova Suite (72m²) ligt op de begane grond, in het River’s Palazzo, dat gebouwd is in 1930. Het heeft een woonkamer met gedecoreerd plafond, twee slaapkamers, waarvan één met een groot tweepersoonsbed en één met twee eenpersoonsbedden, een marmeren badkamer en een WC.
De Kambos Suite (63m²)  ligt op de begane grond, heeft een woonkamer met open haard, een slaapkamer met gedecoreerd plafond en een groot tweepersoonsbed, een marmeren badkamer met een Jacuzzi en een douche.
De Palazzo Suite (95m²) ligt op de bovenste verdieping van het landhuis dat gebouwd is in 1150. Het heeft drie ruime slaapkamers, twee met een groot tweepersoonsbed en één met twee eenpersoonsbedden, twee marmeren badkamers met een authentiek bad, een woonkamer met gedecoreerd plafond en een balkon dat uitkijkt op de tuinen en boomgaarden. Palazzo ligt naast de Castello Suite.
De Pyrgi Suite (55m²) ligt op de bovenste verdieping en heeft een woonkamer met een gedecoreerd plafond en een open haard, een slaapkamer met een tweepersoons bed, een marmeren badkamer en een balkon dat uitkijkt over de tuinen en boomgaarden.
De Pyrgousiko Suite (52m²) ligt op de begane grond, heeft een woonkamer, twee slaapkamers, waarvan één met een groot tweepersoonsbed en één met twee tweepersoonsbedden en een marmeren badkamer met bad.
De Venezia Suite (66m²) ligt op de bovenste verdieping van het River’s Palazzo, dat gebouwd is in 1930. Het heeft een woonkamer met gedecoreerd plafond en open haard, twee slaapkamers, waarvan twee met een groot tweepersoonsbed en één met twee dubbele bedden, een marmeren badkamer met authentiek bad, een WC en een ruim balkon dat uitkijkt over de tuinen en boomgaard.

Gastronomie

Het Argentikon restaurant maakt heerlijke maaltijden klaar voor een unieke diner-ervaring met Griekse specialiteiten en Mediterrane keuken. Gasten kunnen kiezen uit een uitgebreid en creatief menu. De maaltijden worden klaargemaakt met de beste lokale ingrediënten en smaakvolle producten uit de eigen tuinen. Onze chef komt de menuwensen van onze gasten graag tegemoet.
De bar is een perfecte plek om de avond te beginnen met een cocktail, of te eindigen met een drankje. De specialiteit van het huis is een cocktail gemaakt naar geheim recept, met als basis-ingrediënt mastiek.
Room service biedt de mogelijkheid voor de gasten om zich te laten verwennen met een heerlijke maaltijd, die ze kunnen nuttigen in de privacy van hun suite of balkon.

Het eiland Chios

Chios is een prachtig eiland, gelegen in het oosten van de Egeïsche Zee. Het ligt dicht bij Turkije tegenover het schiereiland Erytha. De afstandtot Piraeus bedraagt ongeveer 260 kilometer. Het klimaat van Chios is gematigd. Een licht zeewindje brengt verkoeling in de warme zomers.
Op Chios groeien mastiekbomen, waar mastiek van wordt gewonnen. Het maakt Chios uniek, want behalve op het zuiden van dit eiland, groeien deze bomen nergens anders op de wereld.
Chios heeft een grote verscheidenheid aan heerlijke stranden, meer dan dertig kloosters en pittoreske middeleeuwse dorpjes, die allemaal het bezichtigen waard zijn.

Prijs vanaf:€ 2.109,00
pp/per week/2-personen

Deze reis aanvragen

Stuur ons uw wensen en wij verzorgen vrijblijvend een voorstel op maat!


Het Argentikon, luxury suites

Argentikon Luxury Suites, een verborgen juweeltje!