Prijs is vanaf: Let op! Deze prijs is per persoon inclusief vlucht + accommodaties met ontbijt + auto
  • Overzicht
  • Reisschema
  • Inclusief / Exclusief
  • Praktische informatie
  • Verblijf
  • Offerte aanvragen

Meteora, Tzoumerka en Zagoria

Reis in je eigen tempo naar een van de meest afgelegen gebieden van Griekenland, de indrukwekkende authentieke dorpjes van Tzoumerka en Zagoria. Bezoek het Nationale Park van Vikos - Aoos, waar de tijd nog steeds stilstaat; je maakt een wandeling door de prachtige Vikoskloof ; je bezoekt de tweeling watervallen en kloosters verborgen in de bergen; je gaat naar het gebied van de Meteora kloosters, een van de meest spectaculaire plaatsen op aarde; je brengt een bezoek aan de koninklijke graven van de Macedonische koningen en ontdekt de lange en boeiende geschiedenis van Thessaloniki.

Op maat, tips, verleng opties en activiteiten

Deze fly drive kunnen wij helemaal op maat voor je aanpassen. Je kunt b.v. ook de Olympus gebergte bezoeken voor een leuke hike op de bergen waar de Goden van de oude Griekenland woonden Deze reis kan met enkele dagen verlengd worden naar het oostelijke deel van Noord Griekenland. Deze reis kan met enkele dagen verlengd worden met een strand vakantie in Chalkidiki Wij kunnen voor u leuke activitieten in Thessaloniki boeken, zoals een culinaire tour, een fietstour (zelfstandig of met een gids), een wandeltour.

Vakantie op maat

Oleander Travel kan ook deze reis op maat voor je samenstellen. Wij luisteren goed naar je wensen en vervolgens gebruiken wij onze expertise en kennis de vakantie te bieden die het best voor je past.

Reisschema

Dag 1 - 2

Meteora

Bij aankomst op het vliegveld van Thessaloniki haal je de huurauto en de vakantie mag beginnen.
Je rijdt rechtstreeks van Thessaloníki naar het dorp Kastraki onder Meteora. Komt je vlucht vroeg aan dan kun je onderweg een aantal bezienswaardigheden (bv Vergina) bezoeken.
Zodra je in het mooie boutique hotel in Kastraki bent aangekomen kan je met het verkennen van de omgeving beginnen. Vooral is de omgeving tijdens de zonsondergang vanuit de Meteora, schitterend.

Op de tweede dag heb je alle tijd verschillende kloosters te bezoeken en andere bezienswaardigheden van de regio te bezichtigen.

Aan het eind van de dag rijdt je naar de volgende bestemming de Tzoumerka regio.

Dag 2 - 4

Tzoumerka Regio

Tzoumerka ligt aan de zuidelijker kant van de Pindos gebergte.Het is een indrukwekkende gebied met kloosters verborgen in de bergen, watervallen en authentieke dorpjes.
Hier kan je wandelen, kanoën, fietsen of gewoon van de omgeving genieten.
De natuur en cultuur zijn heel rijk en hebben veel te bieden, en niet de lokale mensen te vergeten met hun authentieke gastvrijheid.

Dag 4 - 6

Monodendri of Mikro Papigo (Zagori omgeving)

Na Tzoumerka rijdt je richting de noordelijk kant van Pindos, de Zagoria gebied.
Je ontdekt een van de mooiste gebieden van Griekenland: het Vikos Aoos Nationale Park met zijn schitterende natuur, de traditionele dorpjes van de Zagori regio, de oude stenen bruggen bezichtigen en rafting onder in de rivieren; je kunt naar de blauwe wateren van Voidomatis wandelen; je kunt er zwemmen in natuurlijke bronnen tussen de rotsen.

Dag 6 - 7

Thessaloniki

Onderweg naar Thessaloniki kun je de historische stad Ioannina bezoeken of als je net buiten Thessaloníki bent maak een klein omleiding en breng een bezoek aan Vergina waar de Tomb van King Philip, vader van Alexander de Groot ligt. De museum daar is een van de meest indrukwekkende musea in Griekenland.
Afhankelijk van de vertrektijden zouden wij in Thessaloniki een groepsfietstocht voor je kunnen organiseren waar je de beste van Thessaloniki kan ervaren.

Inclusief in de prijzen

Accommodatie. De prijzen voor de accommodaties zijn op basis van logies/ontbijt.
Huurauto: cat. BA, Nissan Micra automatic of gelijkwaardig,
vol verzekerd, eigen risico € 930 (mogelijk aankoop van eigen risico)
De huurauto is volledig verzekerd, geen eigen risico.
Tegen meerprijs kan een grotere auto worden aangeboden

Exclusief

Lunch en diner
Andere kosten niet genoemd
Toegangskosten - entreegelden in verschillende musea en andere bezienswaardigheden
City Tax ter plekke te betalen
€ 0,50 per kamer per nacht in 2* hotel
€ 1,50 per kamer per nacht in 3* hotel
€ 3,00 per kamer per nacht in 4* hotel
€ 4,00 per kamer per nacht in 5* hotel

Optionele Kosten

Ruimbagage: 1 x 15 kg koffer: € 52,00 / 1 x 20 kg koffer: € 62,00
CO2 compensatie
Flex!: € 9 enkele reis:
Wijzig je vluchtdatum tot 48u voor vertrek
Onbeperkt wijzigen, tot 1 jaar na de oorspronkelijke boekings datum
Betaal bij wijziging alleen het verschil in ticketprijs

Vliegticket en optieboeking

De reis kun je met of zonder vliegticket boeken. Als je kiest voor de reis inclusief vlucht, vlieg je met Transavia van Amsterdam naar Thessaloniki. Wij kunnen voor jou, gratis en vrijblijvend, een vluchtoptieboeking maken geldig voor 4 dagen (de prijs blijft al die tijd dezelfde). Na 4 dagen vervalt de optie automatisch, zonder extra kosten. Wij adviseren je natuurlijk ook graag over alternatieve vliegreizen.

Na aankomst

Na aankomst op de luchthaven van Thessaloniki staat de huurauto voor je klaar. Je vakantie in Noord Griekenland is begonnen!

Beschikbaarheid

Deze reis is beschikbaar vanaf mid April t/m eind Oktober

Voor je ultieme rust boeken wij kleinschalige accommodaties omringd door natuurschoon. Ook zorgen we dat je verblijf dicht in de buurt is van bezienswaardigheden en bieden we je de mogelijkheid prachtige wandel- en autotochten te maken.

Bij elke accommodaties heb je een 2-persoonsbed of twee aparte bedden, eigen badkamer en meestal een balkoon. In sommige accommodaties kan je een kamer hebben met uitgeruste kitchenette.

Please wait...