Prijs is vanaf: Let op! Deze prijs is per persoon inclusief vlucht + accommodaties met ontbijt + auto
  • Overzicht
  • Reisschema
  • Inclusief / Exclusief
  • Praktische informatie
  • Verblijf
  • Offerte aanvragen

Reis in je eigen tempo naar een van de meest afgelegen gebieden van Griekenland, het Nationale Park van Vikos - Aoos, waar de tijd nog steeds stilstaat. Je maakt een wandeling door de prachtige Vikoskloof.
Je gaat naar het gebied van de Meteora kloosters, een van de meest spectaculaire plaatsen op aarde.
Je brengt een bezoek aan de koninklijke graven van de Macedonische koningen en ontdek de lange en boeiende geschiedenis van Thessaloniki.

Op maat, tips, verleng opties en activiteiten

Deze fly drive kunnen wij helemaal op maat voor je aanpassen. Je kunt b.v. ook de Olympus gebergte bezoeken voor een leuke hike op de bergen waar de Goden van de oude Griekenland woonden
Deze reis kan met enkele dagen verlengd worden naar het oostelijke deel van Noord Griekenland.
Deze reis kan met enkele dagen verlengd worden met een strand vakantie in Chalkidiki
Wij kunnen voor u leuke activitieten in Thessaloniki boeken, zoals een culinaire tour, een fietstour (zelfstandig of met een gids), een wandeltour.

fly drive, reizen in je eigen tempo
authentieke accommodaties
bijzondere bestemmingen
bezoek aan het Nationale Park van Vikos – Aoos
wandeling door de prachtige Vikoskloof
bezoek aan de Meteora kloosters
bezoek aan de koninklijke graven van de Macedonische koningen
ondek de lange en boeiende geschiedenis van Thessaloniki

Reisschema

Meteora

Je rijdt van Thessaloniki naar het dorp Kastraki in het gebied van de Meteora. Komt je vlucht vroeg aan dan kun je onderweg een aantal bezienswaardigheden (bv Vergina) bezoeken.
Zodra je in het mooie boutique hotel in Kastraki bent aangekomen kun je beginnen met het verkennen van de omgeving. Een bezoek aan de kloosters van Meteora is natuurlijk een must. Afhankelijk van de tijd zijn er mogelijkheden om een ​​wandeling met een prachtig uitzichten te ondernemen. Vooral tijdens de zonsondergang is de omgeving schitterend.

Monodendri (Zagori omgeving)

Na Meteora rijd je naar het Nationaal Park Vikos Aoos en de Zagori dorpen. Je verblijft in het dorp Monodendri bij het authentieke familiehotel Monodendri Hotel. Vanaf deze plek kun je een ​​van de mooiste gebieden van Griekenland ontdekken: het Vikos Aoos Nationale Park met zijn schitterende natuur, maar ook de traditionele dorpjes van de Zagori en de oude stenen bruggen, rafting onder in de rivieren. Je kunt dit doen per auto en ook gedeeltelijk wandelend; de keuze is aan jou en de mogelijkheden zijn praktisch onbegrensd.

Mikro Papigo (Zagori omgeving)

Na je verblijf in Monodendri rijd je naar het dorp Mikro Papigo in het hart van het Vikos Nationale Park. Van hieruit zijn er verschillende mogelijkheden tot wandelen:

  • een wat zwaardere tocht voert je naar de toppen van dit prachtige bergachtig gebied. Daar kun je naar een bergmeer lopen.
  • geef je de voorkeur aan wat makkelijker wandeltochten, dan kun je naar de blauwe wateren van Voidomatis wandelen; je kunt er zwemmen in natuurlijke bronnen tussen de rotsen.
  • én, je kunt natuurlijk ook gewoon ontspannen genieten van het uitzicht vanaf het terras van je hotel!

Thessaloniki

De stad Thessaloniki, de tweede grootste stad van Griekenland, kun je verkennen of bij aankomst of aan het eind van je reis, afhankelijk van de vluchttijden.

De reis van of naar Thessaloniki kun je combineren met een bezoek aan archeologische sites (bv Vergina de geboorte plek van Alexander de Grote, en/of traditionele dorpjes (bv Metsovo of nog verder noord de Edessa watervallen).

Inclusief in de prijzen

Accommodatie. De prijzen voor de accommodaties zijn op basis van logies/ontbijt.
Huurauto: cat. BA, Nissan Micra automatic of gelijkwaardig,
vol verzekerd, eigen risico € 930 (mogelijk aankoop van eigen risico)
De huurauto is volledig verzekerd, geen eigen risico.
Tegen meerprijs kan een grotere auto worden aangeboden

Exclusief

Lunch en diner
Andere kosten niet genoemd
Toegangskosten - entreegelden in verschillende musea en andere bezienswaardigheden
City Tax ter plekke te betalen
€ 0,50 per kamer per nacht in 2* hotel
€ 1,50 per kamer per nacht in 3* hotel
€ 3,00 per kamer per nacht in 4* hotel
€ 4,00 per kamer per nacht in 5* hotel

Optionele Kosten

Ruimbagage: 1 x 15 kg koffer: € 52,00 / 1 x 20 kg koffer: € 62,00
CO2 compensatie
Flex!: € 9 enkele reis:
Wijzig je vluchtdatum tot 48u voor vertrek
Onbeperkt wijzigen, tot 1 jaar na de oorspronkelijke boekings datum
Betaal bij wijziging alleen het verschil in ticketprijs

Vliegticket en optieboeking

De reis kun je met of zonder vliegticket boeken. Als je kiest voor de reis inclusief vlucht, vlieg je met Transavia van Amsterdam naar Thessaloniki. Wij kunnen voor jou, gratis en vrijblijvend, een vluchtoptieboeking maken geldig voor 4 dagen (de prijs blijft al die tijd dezelfde). Na 4 dagen vervalt de optie automatisch, zonder extra kosten.
Wij adviseren je natuurlijk ook graag over alternatieve vliegreizen.

Na aankomst

Na aankomst op de luchthaven van Thessaloniki staat de huurauto voor je klaar. Je vakantie in Noord Griekenland is begonnen!

Beschikbaarheid

Deze reis is beschikbaar vanaf mid April t/m eind Oktober

Voor je ultieme rust boeken wij kleinschalige accommodaties omringd door natuurschoon. Ook zorgen we dat je verblijf dicht in de buurt is van bezienswaardigheden en bieden we je de mogelijkheid prachtige wandel- en autotochten te maken.

Bij elke accommodaties heb je een 2-persoonsbed of twee aparte bedden, eigen badkamer en meestal een balkoon. In sommige accommodaties kan je een kamer hebben met uitgeruste kitchenette.

Please wait...