Let op! : Deze prijs is per persoon inclusief vlucht + accommodaties + transfers + bagage transfer + maaltijden
 • Overzicht
 • Reisschema
 • Inclusief / Exclusief
 • Praktische informatie
 • Verblijf
 • Offerte aanvragen

Cyprus wandelvakantie in de Paphos-regio en Akamas National Park

Cyprus is bij uitstek geschikt voor een wandelvakantie in de lente of herfst. De uitgestrekte natuur, authentieke dorpjes en aangename temperatuur vormen de ingrediënten voor een onvergetelijke wandeltocht. Laat je verrassen door dit unieke eiland en kies voor één van de door ons met zorg uitgekozen Cyprus-wandelvakanties.

Paphos-regio

De Paphos-regio vind je in West-Cyprus. Het gebied kenmerkt zich door de grote verscheidenheid aan natuur en cultuur. Zo wandel je door het pijnboombos, de bergen en langs de rotsachtige kustlijn. Ook cultuurliefhebbers komen aan hun trekken: de mozaïeken van Kato Paphos staan op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Akamas National Park

Voor diverse wandelroutes ga je naar het Akamas National Park. Daar geniet je van de ruige en ongerepte natuur van dit schiereiland. Ontdek de valleien, kloven en wilde bloemen. Het Akamas schiereiland heeft ook een mythische plek: de baden van Aphrodite. Daar zie je de natuurlijke poel in de grot waar volgens de Griekse mythologie de godin van de liefde haar schoonheidsbaden nam. Je sluit je wandelvakantie op Cyprus af met een tocht naar de regio Ayios Georgios tis Pegeias. Onderweg kan je een wandeling maken naar de bekende Avakas-kloof die dit gebied doormidden splijt. Voel je een echte avonturier als je langs de steile rotswanden van het uitgesleten rivierdal loopt. In Ayios Georgios tis Pegeias leer je over de geschiedenis van Cyprus bij de opgravingen van vroeg Christelijke basilieken en bezoek je een pittoreske vissershaven.

Verlenging Cyprus-wandelvakantie

Wil je na je wandeltocht nog even nagenieten? Wij verlengen je vakantie op Cyprus eenvoudig voor je met een fly-drive of een verblijf in één van onze fraaie strandhotels of authentieke accommodaties. Wij passen je wandelvakantie graag aan naar jouw wensen.

Zelfstandig wandelvakantie in het Akamas National Park, uitgestrekte natuur, authentieke dorpjes, verblijf in een standhotel. Onbezorgd op vakantie, alles wordt geregeld...transfers, bagage vervoer en maaltijden. Geschikt voor lente, najaar en winter.
De moeilijkheidsgraad van alle wandeltochten is eenvoudig tot gemiddeld

Verlenging Cyprus

Wil je na je wandeltocht nog even nagenieten? Wij verlengen je vakantie op Cyprus eenvoudig voor je met een fly-drive of een verblijf in één van onze fraaie strandhotels of authentieke accommodaties. Wij passen je wandelvakantie graag aan naar jouw wensen.

Reisschema

Aankomst

Bij aankomst verwelkomt onze chauffeur je op de luchthaven van Paphos of Larnaca. Hij brengt je naar het Palates Village Hotel in het dorp Drouseia; je verblijf gedurende deze vakantie. Het hotel is gebouwd in traditioneel Cypriotische stijl en heeft 3 sterren. Afhankelijk van de aankomsttijd is het mogelijk een warme of koude maaltijd te bestellen
(dit is optioneel en niet inbegrepen in de reissom).

Wandeldag 1

Rondwandeling Drouseia - Kritou Terra – Drouseia (vanuit het hotel)

Schilderachtige rondwandeling langs en over het Laona-plateau.

Je loopt door gevarieerde landschappen van wijnstokken, johannesbroodbomen en olijfbomen. Deze route biedt fraaie uitzichten vanuit de heuvels tussen de twee dorpen. De wandeling eindigt in het dorp Kritou Terra, bekend van de karakteristieke stenen huizen. Tegenwoordig grotendeels ontvolkt vanwege de trek naar de steden.
Afstand: 14 km
Wandelduur: 4 uur
Bijzonderheden: bloeiende planten in de late winter/vroege lente.

Wandeldag 2

De Baden van Aphrodites (Adonis en Aphrodites trails)

Een taxi brengt je naar de baden van Aphrodite. Daar begin je aan een prachtige wandelroute naar het Akamas schiereiland.
Schilderachtige rondwandeling in het noordelijke deel van het schiereiland Akamas langs een combinatie van de natuurpaden Adonis en Aphrodite met een geweldig uitzicht vanaf de hoogten van Mouti tis Sotiras. Je geniet van adembenemende uitzichten op de kust.
Vrij steile beklimmingen/afdalingen.
Bijzonderheden: bloeiende planten in de late winter/vroege lente
Afstand: 12 km
Wandelduur: 4 uur

Wandeldag 3

Vanuit Drouseia naar de Baden van Aphrodite

Mooie wandeling, meestal bergafwaarts (600 meter daling) vanaf Drouseia naar de noordkust van de baden van Aphrodite. Via een rustige landweg en langs landelijke paden verlaat je het dorp Androlikou. Weidse vergezichten.
Op deze dag van je wandelvakantie op Cyprus maak je een tocht met schitterende uitzichten naar de baden van Aphrodite.
Middagtransfer terug naar Drouseia.
Afstand: 18 km
Wandelduur: 5½ uur

Wandeldag 4

Vanuit de Baden van Aphrodite via Fontana Amorosa

Dit is een tweede rondwandeling vanaf de baden van Aphrodite, maar gaat dieper in het Akamas natuurgebied richting Kaap Arnaouti, het meest westelijke punt van het eiland. De terugwandeling gaat langs de kustroute. Met spectaculaire uitzichten over de kustlijn.
Bijzonderheden: bloeiende planten in de late winter/vroege lente
Een taxi brengt je naar de baden van Aphrodite, waar de tweede wandeling op het Akamas schiereiland begint.
Afstand: 17 km
Wandelduur: 5 uur

Wandeldag 5

Vanuit Drouseia naar Agios Georgios tis Pegeias

Wandeldag 6

Drouseia – Kato Akourdalia via Kritou Terra en het Agia Paraskevi kerk

Een kortere wandeling van Drouseia naar het kleine dorp van Kato Akourdaleia door het typische landschap van het gebied en de kleine 16e-eeuwse kerk van Agia Paraskevi.
Goed uitzichten.
Bijzonderheden: bloeiende planten in de late winter/vroege lente

Afstand: 10 km
Wandelduur: 3 uur

Vertrekdag

Op de dag van vertrek brengt een taxi je in 35 minuten naar de luchthaven van Paphos of in 2½ uur naar het vliegveld van Larnaca.

De prijzen zijn inclusief

  • Vlucht, , inclusief luchthavenbelasting en andere toeslagen, 1 stuk handbagage 55 x 35 x 25 cm en 1 stuk accessoire 40 x 30 x 20 cm, totaal max. 10 kg</li?
  • CO2 compensatie
  • Accommodatie op basis van 2 personen
  • 7 x ontbijt, 6 x lunchpakket, 6 x avondmaaltijd
  • Transfers van/naar de Paphos luchthaven
  • Transfers volgens schema
  • Uitgebreide routebeschrijving

Eenmalige kosten

 • SGR bijdrage p.p.€ 5,00
 • Reserveringskosten€ 30,00
 • Calamiteitenfonds€ 2,50

De prijzen zijn exclusief

 • Drankjes
 • Persoonlijke uitgaven

Extra toeslagen

 • Extra toeslag alleen reizend: vanaf € 264,00
 • Single toeslag: vanaf € 75,00
 • Toeslag van/naar de luchthaven van Larnaca: € 160,00

Optionele kosten

 • Ruimbagage: 1 x 15 kg koffer: € 48,00 / 1 x 20 kg koffer: € 58,00 (Paphos luchthaven)
 • Huurauto: aankoop eigen risico: € 5,00 per dag
 • Flex!: € 9 enkele reis: Wijzig je vluchtdatum tot 48u voor vertrek. Onbeperkt wijzigen, tot 1 jaar na de oorspronkelijke boekingsdatum. Betaal bij wijziging alleen het verschil in ticketprijs

Vliegticket en optieboeking

De Cyprus-wandelvakantie kun je met of zonder vliegticket boeken. Als je kiest voor de reis inclusief vlucht, vlieg je met Transavia van Amsterdam naar Larnaca of Paphos. Wij kunnen voor jou, gratis en vrijblijvend, een vluchtoptieboeking maken geldig voor 4 dagen (de prijs blijft al die tijd dezelfde). Na 4 dagen vervalt de optie automatisch, zonder extra kosten. Wij adviseren je natuurlijk ook graag over alternatieve vliegreizen.

Aanbevolen uitrusting

Kleine rugzak Bergschoenen Lange afritsbare broek Wandelstokken Waterdicht windjack Comfortabele kleding Hoed/pet Handdoek Waterfles Zonnebrandcrème Zonnebril Anti-muggenspray

Wat biedt Oleander Travel?

Ruim voor de aanvang van je wandelvakantie ontvang je van ons de omschrijvingen van de wandelroutes en aanvullende informatie over Cyprus.

Welkom

Bij aankomst verwelkomt onze chauffeur je op de luchthaven van Paphos of Larnaca en brengt je naar het Troodos Hotel op het Troödosplateau. Afhankelijk van de aankomsttijd is het mogelijk een warme of koude maaltijd te bestellen (dit is optioneel en niet inbegrepen in de reissom).

Start

Je wandelvakantie op Cyprus begint de dag na aankomst. Voor het begin van de trekking neemt ons teamlid op het eiland contact met je op. Iedere dag volg je het schema van de wandelroutes. Waar nodig brengt een taxi je naar het begin van de route of word je aan het eind van de route terug naar je accommodatie gebracht.

Hulp

Heb je vragen of is er een noodgeval? Tijdens je wandelvakantie op Cyprus kun je altijd contact opnemen met ons team.

Vertrek

Op de dag van vertrek brengt een taxi je in 35 minuten naar de luchthaven van Paphos of in 2,5 uur naar het vliegveld van Larnaca.

Meer weten?

Wil je meer weten over onze wandelvakanties op Cyprus? Neem dan contact met ons op! [email protected]

Covid-19 beleid

Bij ons kun je veilig boeken: In geval van een lockdown, of indien er enige andere officiële (overheids)maatregel wordt getroffen die de klant verhindert de geboekte reis te realiseren, zal dit worden beschouwd als een geval van overmacht en zal het volledige bedrag van de boeking worden terugbetaald.

Kleine dorpshotelletje in het dorpje Droushia.

Kamers met twee 1-persoonsbed of een 2-persoonsbed met eigen badkamer.

Please wait...