Let op! : De prijs is vanaf, per persoon, inclusief vlucht + verblijf met ontbijt + auto
 • Overzicht
 • Reisschema
 • Inclusief / Exclusief
 • Praktische informatie
 • Verblijf
 • Offerte aanvragen

Geniet van het minderbekende Griekenland met onze 12-daagse/11 nachten fly drive

Griekenland biedt meer dan eilanden, stranden en zee… Ontdek ook de rustige binnenlanden, met bergen, stilte en landschappelijk schoon, een paradijs voor de natuur- en cultuurliefhebber. Maak je reis compleet en laat je onderweg culinair verrassen: maak kennis met typische, lokale lekkernijen en beleef een werkelijk authentieke, Griekse vakantie…. Ontdek de rijke natuurgebieden van Olympus, de plek waar alle 12 Goden uit de Griekse oudheid vandaan komen. Je rijdt naar Meteora, een van de meest overweldigende, imposante monumenten van de wereld, beschermd door de UNESCO, om vervolgens steeds verder en dieper in noordelijk Griekenland uit te komen. Een gebied met uitgestrekte bossen, indrukwekkend diepe kloven, een ruige, schilderachtige natuur. Je tocht gaat door schattige oude dorpjes, over uit steen opgetrokken, middeleeuwse bruggen en langs kalme, kristalheldere meren. Een uitstekende twaalfdaagse ontdekkingsreis, ook voor vogelliefhebbers. Je fly drive eindigt aan de westelijke kust van Chalkidiki.

Vakantie volgens je wensen

Oleander Travel kan ook deze reis op maat voor je samenstellen. Wij luisteren goed naar je wensen en vervolgens gebruiken wij onze expertise en kennis de vakantie te bieden die het best voor je past.

Maak kennis met het echte Griekenland - indrukwekkende natuur, authentieke dorpjes, weg van de massa. Wandel langs de Rivier Enipeas in de Olympus gebergte, breng een bezoek aan Meteora, bewoner de Vikos kloof, rij langs de steen opgetrokken, middeleeuwse bruggen van Zagoria en Tzoumerka, doe rafting in een van de rivieren van Noord Griekenland, bezoek Kerkini meer de paradijs voor vogelspotters, en relax in Chalkidiki met de rijke natuur, combinatie van zee, berg en strand.

Verleng mogelijkheden

Deze reis kan met enkele dagen verlengd worden naar het oostelijke deel van Noord Griekenland of met een strand vakantie in Chalkidiki of een citytrip in Thessaloniki.
Wij kunnen voor u leuke activiteiten in Thessaloniki boeken, zoals een culinaire tour, een fietstour (zelfstandig of met een gids), een wandeltour.

Vakantie op maat

Oleander Travel kan ook deze reis op maat voor je samenstellen. Wij luisteren goed naar je wensen en vervolgens gebruiken wij onze expertise en kennis de vakantie te bieden die het best voor je past.

Reisschema

Dag 1

Thessaloniki - Lytochoro

Aankomst op Thessaloniki luchthaven, je huurauto ophalen en je vakantie kan beginnen. Je rijdt naar de eerste bestemming, het kleine stadje Lytochoro, gelegen aan de voet van de mythische berg Olympus (2918 m). Ga na het inchecken in het Papanicolaou Guest House het stadje op je gemak verkennen.

Afstand Thessaloniki Luchthaven – Lytochoro : 121 km

Rijtijd: 1 uur : 30 min

Accommodatie: Papanicolaou Guest House

Dag 2

Prionia en meer

Rij in de richting van Prionia (Mount Olympus). Vandaar kun je een wandeling maken langs de E4, een wandelroute langs de Enipeasrivier/Enipeaskloof. Het gebied is rijk aan een unieke flora en fauna.

Wij geven je graag wandeltips volgens uw eigen wandelervaring

Accommodatie: Papanicolaou Guest House

Dag 3

Lytochoro - Meteora

Vandaag vertrek je uit Lytochoro. Je rijdt richting Kastraki in het Meteoragebied.

Je kunt het eerste deel van de dag het archeologische Park van Dion (gebedsplaats van de God Dias/Zeus) bezoeken en/of de Orlias-watervallen. Op de weg terug naar Kastraki maak je een stop in het dorpje Paleos Panteleimon, vanwaar mooie vergezichten over de kustlijn.

Afstand Lytochoro – Kastraki : 152 km

Rijtijd: ong. 2:00 uur

Accommodatie: Dellas Hotel

Dag 4

Meteora dag en Meteora - Zagoria of Tzoumerka

Vandaag is Meteora-dag. Breng een bezoek aan een van de zes imposant en op steile puntrotsen gelegen Meteorakloosters. Je bereikt ze met de auto of wandelend via een bosrijk pad dat omhoog loopt (het is een makkelijke route, ongeveer 1,5 uur lopen).

Na je bezoek aan de kloosters keert je fly drive route naar het binnenland, westelijk, richting de regio van de stad Ioannina, gelegen tussen de gebieden van Zagori en Tzoumerka.

Afstand Kastraki - Monodendri: 152 km
Rijtijd: ong. 2 uur : 15 min.

OF

Afstand Kastraki - Kalentzi: 112 km
Rijtijd: ong. 1 uur: 50 min

Accommodatie: Monodendri Hotel in Monodendri – Zagoria

OF

Rodami Hotel in Kalentzi - Tzoumerka

Dag 5

Wandelend of met de auto de regio Zagoria of Tzoumerka verkennen

Een wandeldag. Wij geven je graag wandeltips, te starten vanaf het hotel of met de auto ergens naar toe rijden en daar wandelen.

Dag 6

Rafting / canoeing

Rafting/canoeing-dag….leef je uit, lekker avontuurlijk en actief op en over het water..er zijn vele mogelijkheden en wij geven informatie graag.

Dag 7

Metsovo - Kastoria

Via Metsovo rij je nog noordelijker, vandaag naar Kastoria.

Tip: je kunt onderweg de stenen bruggen waar Zagori zo beroemd om is, bezoeken en bewonderen.

Afstand Metsovo - Kastoria: 121 km

Rijtijd: ong. 1 uur: 30 min.

Accommodatie in Kastoria: Logas Hotel

Dag 8

Dagje in en rondom Kastoria

Het departement Kastoria met veel authentieke dorpjes en een prachtige natuur, is adembenemend mooi. De stad Kastoria is een echte parel, gebouwd aan de rand van het meer.

Accommodatie in Kastoria: Logas Hotel

Dag 9

Kastoria – Kerkini (Karkini-meer)

Via een bezoek aan de archeologische opgravingen van Vergina met zijn rijke schatten (koninklijke graftombes) onder de grond, rij naar je volgende bestemming: Kerkini. (Vergina ligt halverwege tussen Kastoria en Kerkini).

Afstand Kastoria – Kerkini-meer: 286 km

Rijtijd: ong. 3 uur: 18 min.

Accommodatie: Hotel Epavlis of vergelijkbaar

Dag 10

Activiteiten rondom Kerkini-meer en omgeving.

Een stuwmeer (bijna 110 km2 oppervlak) in een natuurgebied van internationaal belang met een uitgebreide flora en fauna.

Kerkini is een ideale plek om uit te rusten, te wandelen, te fietsen of kanoën in het meer. En natuurlijk om vogels te spotten (trekvogelgebied).

Accommodatie: Hotel Epavlis of vergelijkbaar

Dag 11

Kerkini – Nea Kallikratia/Chalkidiki

Vertrek vandaag lekker vroeg uit je hotel om rechtstreeks naar het laatste hotel van je vakantie te rijden voor een lui dagje op het strand.

Afstand Kerkini-meer – Kallikratia: 141 km

Rijtijd: ong. 1 uur: 50 min.

Accommodatie: Secret Paradise Hotel Spa

Dag 12

Vertrekdag

Afstand Kallikratia – Luchthaven van Thessaloniki : 33km

Rijtijd: ong. 30 min.

Tip, verleng opties en activiteiten

1. Deze reis kan met enkele dagen verlengd worden naar het oostelijke deel van Noord Griekenland.

2. Deze reis kan met enkele dagen verlengd worden met een strand vakantie in Chalkidiki

3. Wij kunnen voor u leuke activitieten in Thessaloniki boeken, zoals een culinaire tour, een fietstour (zelfstandig of met een gids), een wandeltour.

Inclusief

 • Vlucht, inclusief, luchthavenbelasting en andere toeslagen, 1 stuk handbagage 55 x 35 x 25 cm en 1 stuk accessoire 40 x 30 x 20 cm, totaal max. 10 kg
 • Accommodaties op basis van logies/ontbijt
 • Huurauto: cat. BA, Nissan Micra automatic of gelijkwaardig, vol verzekerd, eigen risico € 930 (mogelijk aankoop van eigen risico)
 • CO2 compensatie

Exclusief

 • Lunches en diners
 • Andere kosten niet genoemd
 • Toegangskosten - entreegelden in verschillende musea en andere bezienswaardigheden

Eenmalige kosten

 • SGR bijdrage p.p.€ 5,00
 • Reserveringskosten€ 30,00
 • Calamiteitenfonds€ 2,50

City Tax ter plekke te betalen

  € 0,50 per kamer per nacht in 2* hotel € 1,50 per kamer per nacht in 3* hotel € 3,00 per kamer per nacht in 4* hotel € 4,00 per kamer per nacht in 5* hotel

Optionele kosten

 • Ruimbagage: 1 x 15 kg koffer: € 52,00 / 1 x 20 kg koffer: € 62,00
 • Flex!: € 9 enkele reis: Wijzig je vluchtdatum tot 48u voor vertrek. Onbeperkt wijzigen, tot 1 jaar na de oorspronkelijke boekings datum. Betaal bij wijziging alleen het verschil in ticketprijs
 

Vliegticket en optieboeking

 • Het Authentieke Griekenland fly drive kun je met of zonder vliegticket boeken. Als je kiest voor de reis inclusief vlucht, vlieg je met Transavia van Amsterdam naar Thessaloniki. Wij kunnen voor jou gratis een optieboeking nemen op een vliegticket geldig voor 4 dagen (de prijs blijft al die tijd hetzelfde). Na 4 dagen vervalt de optie automatisch zonder extra kosten. Bij aankomst staat je auto klaar. Je vakantie kan beginnen.

Beschikbaarheid

 • Deze reis is beschikbaar vanaf mid april t/m eind oktober

Covid-19 beleid

 • Bij ons kun je veilig boeken: In geval van een lockdown, of indien er enige andere officiële (overheids)maatregel wordt getroffen die de klant verhindert de geboekte reis te realiseren, zal dit worden beschouwd als een geval van overmacht en zal het volledige bedrag van de boeking worden terugbetaald.

Reisverzekering/Annuleringsverzekering

 • Wij adviseren altijd een annuleringsverzekering te sluiten die ook dekking biedt voor Corona - ziek worden voor vertrek of in de loop van de vakantie. Vraag je verzekeringsmaatschappij of klik hier klik hier
 • Voor je ultieme rust boeken wij kleinschalige accommodaties omringd door natuurschoon. We zorgen dat je verblijf dicht in de buurt is van bezienswaardigheden en bieden we je de mogelijkheid prachtige wandel- en autotochten te maken.

  Bij elke accommodatie heb je een 2-persoonsbed of twee aparte bedden, eigen badkamer en meestal een balkoon. In sommige accommodaties kan je een kamer hebben met uitgeruste kitchenette.

  Please wait...