Let op! : Deze prijs is per persoon inclusief vlucht + accommodaties + transfers + bagage transfer + maaltijden
 • Overzicht
 • Reisschema
 • Inclusief / Exclusief
 • Praktische informatie
 • Verblijf
 • Offerte aanvragen

Troödosgebergte

Het Troödosgebergte is een uniek gebergte dat vrij centraal ligt op Cyprus. Het gebied kenmerkt zich door de grote verscheidenheid aan natuur en cultuur. Zo wandel je door het pijnboombos, langs cipressen en de verkoelende Kaledonia-waterval. Ook cultuurliefhebbers komen aan hun trekken: Het Kykkosklooster dat je tijdens de wandelvakantie kunt bezoeken is één van de belangrijkste kloosters op Cyprus.

Troödosplateau

Je trektocht begint op het Troödosplateau op 1750 meter hoogte. Wij vervoeren je bagage elke dag naar de volgende accommodatie. Ook krijg je een lunchpakket mee. De wandeltocht volgt de soms smalle en steile bospaden en landweggetjes die goed begaanbaar zijn. Terwijl je wandelt geniet je van de bergen om je heen en ervaar je het dagelijkse leven in traditionele dorpjes. In het bos van Stavros tis Psokas vang je met een beetje geluk een glimp op van een moeflon; het Cypriotisch schaap dat ook voorkomt op de kleinste euromunten van Cyprus.

Akamas National Park

Je daalt af via de pijnboombossen en olijfgaarden van de Paphos-regio en vervolgt je trektocht naar het Akamas National Park. Daar ervaar je het authentieke Cyprus in de ruige en ongerepte natuur van dit schiereiland. Ontdek de valleien, kloven en wilde bloemen. Je sluit je wandelvakantie op Cyprus af op een mythische plek: de baden van Aphrodite. Daar zie je de natuurlijke poel in de grot waar volgens de Griekse mythologie de godin van de liefde haar schoonheidsbaden nam.

Beste reistijd

April, mei, oktober en november zijn, vanwege de in de zomer hoge temperaturen, de beste maanden voor een wandelvakantie op Cyprus. Voor wandelaars die de hitte goed verdragen, zijn juni tot en met september ook een optie. Als beste reistijd voor de wandelvakantie in het Troödosgebergte en het Akamas National Park adviseren wij de periode van eind maart t/m mid juni en van begin oktober t/m eind november.

Cyprus is bij uitstek geschikt voor een wandelvakantie in de lente of herfst. De uitgestrekte natuur, authentieke dorpjes en aangename temperatuur vormen de ingrediënten voor een onvergetelijke wandeltocht. Laat je verrassen door dit unieke eiland en kies voor één van de door ons met zorg uitgekozen Cyprus-wandelvakanties. De tochten combineren zowel bospadden het E4 pad en andere provinciale natuurweggetjes en padden. 

Verlenging Cyprus-wandelvakantie

Wil je na je wandeltocht nog even nagenieten? Wij verlengen je vakantie op Cyprus eenvoudig voor je met een fly-drive of een verblijf in één van onze fraaie strandhotels of authentieke accommodaties. Wij passen je wandelvakantie graag aan naar jouw wensen.

Reisschema

Dag 1

Troodos - Pano Platres

Je wandelvakantie op Cyprus begint op het Troödosplateau. Over boswegen en een natuurpad loop je naar het bergdorp Pano Platres (1150 meter hoogte). Soms is het natuurpad smal en steil.

Moeilijkheidsgraad: makkelijk/moderate
Omschrijving in het Nederlands
Beschikbaar in GPX, Komoot en Waypoints

Afstand:13 km
Wandelduur: 4 uur
Overnachting: Kallithea Hotel (Pano Platres)

Dag 2

Pano Platres - Pedoulas


Vanuit Pano Platres wandel je door het bos en een natuurpad naar het bergdorp Pedoulas (1100 meter hoogte). De route loopt vanuit Pano Platres richting Troodos door een rijk dennenboom gebied. Vervolgens neem je een mooie trail die je naar de Prodromos stuwmeer brengt (een ideale plek om uit te rusten en te picknicken). De laatste deel van de tocht loop je richting Pedoulas door een afwisselend vegetatie en indrukwekkende uitzichten van de bossen en de dorpjes in de omgeving.

Moeilijkheidsgraad: makkelijk/gemiddeld
Omschrijving in het Nederlands
Beschikbaar als GPX bestand, Komoot en Waypoints

Afstand: 24 km
Wandelduur: 7 uur
Stijging: 500 meter
Overnachting: Elyssia Hotel (Pedoulas)

Dag 3

Pedoulas - Kalopanayiotis

De dorpjes Pedoulas en Kalopanayiotis zijn gebouwd op de hellingen van de Marathasa gebied aan de noordelijke Troodos gebergte. Het lijkt alsof ze in laagjes zijn gebouwd, met indrukwekkende trappen ipv steegjes. Ze liggen middenin de kersenbomen, druivengaarden en appelbomen en natuurlijk bossen. Ook interessant zijn de kerk van Archangelos Michail in Pedoulas en het verlaten Klooster van Agios Ioannis Lampadistis in Kalopanayiotis, allebei opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
De wandeltocht begint in Pedoulas en loopt richting Kalopanayiotis door het dropje en bossen. Hoogte punt is het kleine kerkje van Profitis Elias gebouwd op de bergtop boven Kalopanayiotis. De tocht eindigt op de lagere deel van het dorpje bij het oude klooster van Agios Ioannis Lambadistis (de moeite waard is te bezoeken).
De taxi komt op de afgesproken tijd en brengt je terug naar het hotel in Pedoulas.

Moeilijkheidsgraad: makkelijk/gemiddeld
Omschrijving in het Engels
Beschikbaar als GPX bestand, Komoot en Waypoints

Afstand: 12 km
Wandelduur: 5 uur
Overnachting: Elyssia Hotel (Pedoulas)

Dag 4

Kato Akourdalia - Droushia


De taxi brengt je naar de startpunt in Kato Akourdalia (op 300 meter hoogte) langs de bosrijke gebied van de Troodos/Paphos gebergte. Je loopt langs provinciale padden en weggetjes naar het dorp Droushia (600 meter hoogte). De provinciale paden zijn af en toe steil.

Moeilijkheidsgraad: makkelijk/gemiddeld
Omschrijving in het Nederlands
Beschikbaar in Waypoints

Afstand: 14 km
Wandelduur: 4 uur
Stijging: 300 meter
Overnachting: Palates Village Apartments (Droushia)

Dag 5

Droushia - Akamas National Park en baden van Aphrodite

Vanuit het dorp Droushia maak je een pittoreske wandeling naar het Akamas schiereiland en de baden van Aphrodite. Over landwegen en natuurpaden zak je langzaam af naar de zee.

Moeilijkheidsgraad: makkelijk/gemiddeld
Omschrijving in het Nederlands
Beschikbaar in Waypoints

Afstand: 16 km
Wandelduur: 5 uur
Stijging: 200 meter
Overnachting: Aphrodite Beach Hotel (Neo Chori)

Dag 6

Akamas National Park

Op de laatste dag van je trektocht op Cyprus maak je een van de mooiste wandeltochten met indrukwekkende uitzichten van de Akamas kustlijn. Eerst bezoek je de Baden van Aphrodite en vervolgens volg je deels de Aphrodite trail (pad), deels het E4 pad en deels andere padden van het Akamas Schiereiland richting Fontana Amorosa. De route over de natuurpaden is af en toe steil met smalle stukken .

Moeilijkheidsgraad: makkelijk/gemiddeld
Omschrijving in het Nederlands
Beschikbaar als GPX bestand, Komoot en Waypoints

Afstand: 18 km
Wandelduur: 5 uur
Overnachting: Aphrodite Beach Hotel (Neo Chorio)

Dag 7

Dag van vetrek

Inclusief

 • Vlucht, inclusief Luchthavenbelasting en andere toeslagen en 1 stuk handbagage 55 x 35 x 25 cm en 1 stuk accessoire 40 x 30 x 20 cm, totaal max. 10 kg
 • CO2 compensatie
 • Accommodatie op basis van 2 personen
 • 7 x ontbijt, 6 x lunchpakket, 6 x avondmaaltijd
 • Bagagevervoer
 • Vliegveldtransfers
 • Transfers volgens schema
 • Uitgebreide routebeschrijving

Exclusief

 • Drankjes
 • Persoonlijke uitgaven

Eenmalige kosten

 • SGR bijdrage p.p.€ 5,00
 • Reserveringskosten€ 30,00
 • Calamiteitenfonds€ 2,50

  Optionele kosten

   • Ruimbagage: 1 x 15 kg koffer: € 48,00 / 1 x 20 kg koffer: € 58,00 (Paphos luchthaven)
   • Flex!: € 9 enkele reis: Wijzig je vluchtdatum tot 48u voor vertrek. Onbeperkt wijzigen, tot 1 jaar na de oorspronkelijke boekingsdatum. Betaal bij wijziging alleen het verschil in ticketprijs.

    Extra kosten

     • Single toeslag: € 166,00
     • Alleen reizend: € 250
     • Extra toeslag bij een vlucht op de luchthaven van Larnaca: € 80,00

Vliegticket en optieboeking

De Cyprus-wandelvakantie kun je met of zonder vliegticket boeken. Als je kiest voor de reis inclusief vlucht, vlieg je met Transavia van Amsterdam naar Larnaca of Paphos. Wij kunnen voor jou, gratis en vrijblijvend, een vluchtoptieboeking maken geldig voor 4 dagen (de prijs blijft al die tijd dezelfde). Na 4 dagen vervalt de optie automatisch, zonder extra kosten. Wij adviseren je natuurlijk ook graag over alternatieve vliegreizen.

Aanbevolen uitrusting

Kleine rugzak Bergschoenen Lange afritsbare broek Wandelstokken Waterdicht windjack Comfortabele kleding Hoed/pet Handdoek Waterfles Zonnebrandcrème Zonnebril Anti-muggenspray

Wat biedt Oleander Travel?

Ruim voor de aanvang van je wandelvakantie ontvang je van ons de omschrijvingen van de wandelroutes en aanvullende informatie over Cyprus.

Welkom

Bij aankomst verwelkomt onze chauffeur je op de luchthaven van Paphos of Larnaca en brengt je naar het Troodos Hotel op het Troödosplateau. Afhankelijk van de aankomsttijd is het mogelijk een warme of koude maaltijd te bestellen (dit is optioneel en niet inbegrepen in de reissom).

Start

Je wandelvakantie op Cyprus begint de dag na aankomst. Voor het begin van de trekking neemt ons teamlid op het eiland contact met je op. Iedere dag volg je het schema van de wandelroutes. Waar nodig brengt een taxi je naar het begin van de route of word je aan het eind van de route terug naar je accommodatie gebracht.

Hulp

Heb je vragen of is er een noodgeval? Tijdens je wandelvakantie op Cyprus kun je altijd contact opnemen met ons team.

Vertrek

Op de dag van vertrek brengt een taxi je in 35 minuten naar de luchthaven van Paphos of in 2½ uur naar het vliegveld van Larnaca.

Meer weten?

Wil je meer weten over onze wandelvakanties op Cyprus? Neem dan contact http://oleandertravel.nl/contact/ met ons op!

Covid-19 beleid

Bij ons kun je veilig boeken: In geval van een lockdown, of indien er enige andere officiële (overheids)maatregel wordt getroffen die de klant verhindert de geboekte reis te realiseren, zal dit worden beschouwd als een geval van overmacht en zal het volledige bedrag van de boeking worden terugbetaald.

Kleine dorpshotelletjes

Kamers met twee 1-persoonsbedden of een 2-persoonsbed met eigen badkamer

Please wait...