Let op! : Deze prijs is per persoon inclusief vlucht + accommodatie + transfer
 • Overzicht
 • Reisschema
 • Inclusief / Exclusief
 • Praktische informatie
 • Verblijf
 • Offerte aanvragen

Cyprus International Challenge November 21 - 28 November 2023

VROEGBOEK KORTING - GELDIG VOOR BOEKINGEN BETALINGEN ONTVANGEN VOOR 30 APRIL 2023
 • 10% korting op registratiekosten (geldig voor alle hotelboekingen)
 • Gratis upgrade naar zeezicht in het Coral Beach Hotel
 • Het pakket

  Oleander Travel biedt, in samenwerking met de evenementorganisatie, een geheel verzorgde reis, met of zonder vlucht te boeken. De pakketprijs, welke goedkoper uitvalt dan apart boeken, is inclusief:
 • Verblijf in het 5-sterren Coral Beach Hotel op basis van logies/ontbijt
 • Transfers van en naar de luchthaven
 • Transfers dagelijks naar de startplaats van het evenement
 • Registratie voor deelname aan het evenement tussen 23 - 26 november 2023
 • Reisperiode

  Voorgestelde reisperiode: 21 - 28 november  

  Verlenging

  Verlenging of aanpassing van de voorgestelde data is mogelijk, evenals de keuze voor een andere accommodatie.

  Doe mee aan een van de meest uitdagende hardloopraces in een van de meest schilderachtige plekjes in Europa, de 19de Cyprus Internationale 4-daagse Hardloop Challenge 2023. Het grootste deel van de run vindt plaats in het spectaculaire en ongerepte gebied van het Natuurpark AKAMAS. Het evenement is zorgvuldig gepland en uitgezet met het oog op zowel recreatieve als competitieve hardlopers, die een buitengewone race willen lopen: genieten van de schoonheid van de natuur en een onvergetelijk avontuur beleven!

  Reisschema

  Dag 1

  The Time Trial

  The Time Trial (6 km) begint op donderdagmiddag. Alle renners starten voor de mooie haven van het Coral Beach Hotel & Resort en lopen vervolgens naar de voorkant van het hotel. Hierna al hardlopend langs wegen omzoomd met bananenplantages totdat de inham van de Sea Caves wordt bereikt. Het is een vlakke route, maar omdat de hardlopers, in willekeurige volgorde, 10 seconden na elkaar beginnen, bepaalt ieders loopvaardigheid het tempovoordeel. Er zal voldoende drinkwater beschikbaar zijn aan de start en aan de finish ook water/fruit/natte sponzen/rozijnen om je energie te geven en te helpen afkoelen.

  Dag 2,

  Hill Run

  De Hill Run race (11 km) begint op zeeniveau, net na de witte rivier in het AKAMAS natuurreservaat/park. Na ongeveer 800 m hardlopen, wordt rechtsaf geslagen op de weg naar de Avakas-kloof, een klim over meer dan 300 meter, vanaf de 5e kilometer op de route die parallel aan de kloof loopt. De klim gaat verder, met een scherpe afdaling vanaf de 6e kilometer, vervolgens door het spectaculair veranderende landschap (van bebost gebied naar een maanlandschap) over een vallei heen, voordat er weer een klim begint. De volgende 2 kilometer zijn net zo zwaar als er dan nog eens 200 meter hoogte moet worden overwonnen. Daar boven aangekomen, durven moedige lopers om te kijken en even te genieten van het prachtige uitzicht en van de behaalde hoogtewinst. De laatste 3 kilometer gaat door wijngaarden en zo verder "boostend" naar de finish in het dorp Pano Arodes, vlakbij het prachtige dorpsplein en de kerk. Er zijn 2 verversingsstations gepland, rond 5 kilometer: water/natte sponzen en tussen 7 en 8 kilometer: water/fruit/natte sponzen. En ook aan de finish zal er voldoende van dit alles zijn om af te koelen en energie op te doen.

  Dag 3

  De Multiterreinen Halve Marathon (21,1 km)

  De Multiterreinen Halve Marathon (21,1 km) start bij het Smigiesbos na het dorp Neo Chorio, richting AKAMAS op een hoogte van 274m. Vanaf hier is er een gestage klim omhoog door het AKAMAS-bos totdat het bos uitdunt en een kronkelend pad dwars door het hart van de AKAMAS loopt. Een groot deel van de te lopen weg heb je uitzicht op de zee, zowel ten noorden als ten zuiden van de gebieden, terwijl je verderop richting de lokale zendmast gaat (je bent ier bijna halverwege!!! en op het hoogste punt, iets meer dan 600 m). Neem dan een bocht naar rechts; hier begint een steile maar gestage afdaling met een spectaculair panoramisch uitzicht over het gebied. De finish is bij Toxeftra Beach, waar je als je dapper genoeg bent, kunt afkoelen in de zee!!! Er zijn 4 verfrissingsstations gepland: rond 5 km: water/natte sponzen, rond 10 km: water/fruit/natte sponzen, tussen 15&16 km: water/natte sponzen en rond 19 km: water/natte sponzen. Voldoende hoeveelheden water/ fruit zullen ook beschikbaar zijn aan het begin en aan de finish: water/fruit/natte sponzen/rozijnen om af te koelen en energie te geven.

  Dag 4

  Pafos City Run (10 km)

  Beginnend voor het oude kasteel in de pittoreske haven, neemt deze vlakke wegrace van 10 km je mee door Kato Paphos en het hoteldistrict aan het strand voordat je terugkeert en, met een sprint langs de plezierboten, weer eindigt bij het middeleeuwse kasteel. Er is 1 verfrissingsstation gepland op ongeveer 5 km: water/ fruit/natte sponzen. Voldoende water zal ook beschikbaar zijn aan het begin. We zullen ons best doen om samen met de hardlopers hun zeer verdiende prestatie: het bereiken van de finish van de Cyprus Internationale 4-daagse Challenge 2022 te vieren!!! Deze laatste race, de 10 km Paphos City Run, is ook samen fun, want wordt ook opengesteld voor lokale hardlopers en vrienden en familie die met de hardlopers hebben meegereisd.

  Inclusief:

  • Verblijf op Logies/Ontbijt het 5-sterren Coral Beach Hotel op basis van logies/ontbijt
  • Transfers van en naar de luchthaven
  • Transfer dagelijks naar het evenement
  • Registratie voor deelname aan het evenement
  • Airport handling fee

  Extra kosten

  • SGR bijdrage p.p.€ 5,00
  • Reserveringskosten€ 30,00
  • Calamiteitenfonds€ 2,50

  Optioneel:

  • Halfpension toeslag € 178 per persoon
  • Gala toeslag € 37 per persoon
  • Zeezicht € 79 per persoon
  • CO2 compensatie
  • Ruimbagage: 1 x 15 kg koffer: € 52,00 / 1 x 20 kg koffer: € 62,00

  Vliegticket en optieboeking

  De Cyprus-Challenge 2022 kun je met of zonder vliegticket boeken. Als je kiest voor de reis inclusief vlucht, vlieg je met Transavia van Amsterdam naar Larnaca. Wij kunnen indien gewenst gratis een optie voor je nemen op een vliegticket (4 dagen geldig; de prijs blijft al die tijd dezelfde). Na 4 dagen vervalt de optie automatisch zonder extra kosten. Wij adviseren je desgevraagd ook graag over alternatieve vliegreizen.

  Na aankomst

  Bij aankomst op de luchthaven van Larnaca verwelkomt onze vertegenwoordiger op Cyrus jouw en de andere deelnemers en begeleid jullie naar jullie mini-bus. Na anderhalf uur zijn jullie in Paphos en naar jullie hotel gebracht.

  Vertrek

  Op de dag van vetrek worden jullie weer opgehaald en op tijd terug naar de luchthaven brengen voor de reis terug naar Nederland met een koffer vol leuke sportieve herzieningen.

  Verblijf

  Het Coral Beach Hotel Jullie verblijven (tenzij anders gewenst) in het Coral Beach Hotel, de basis van de International Cyprus Challenge. Het is een charmante 5* hotel met mooie tuinen, zwembad, comfortabel luxe kamers, spa en sportcentrum. Bijzonder is dat het hotel op de Coral beach baai, de mooiste strand van de Paphos provincie.

  Covid-19 beleid

  Bij ons kun je veilig boeken: In geval van een lockdown, of indien er enige andere officiële (overheids)maatregel wordt getroffen die de klant verhindert de geboekte reis te realiseren, zal dit worden beschouwd als een geval van overmacht en zal het volledige bedrag van de boeking worden terugbetaald.

  Verblijf in het 5-sterren Coral Beach Hotel op basis van logies/ontbijt.
  Half pension en vol pension is mogelijk tegen een toeslag.

  Please wait...