Prijs is vanaf: Let op! Deze prijs is per persoon inclusief vlucht + accommodatie + transfers
  • Overzicht
  • Reisschema
  • Inclusief / Exclusief
  • Praktische informatie
  • Verblijf
  • Offerte aanvragen
Maak kennis met één van de meeste ongerepte gebieden van Griekenland: de Nestos rivier. Het is de habitat van vele vogelsoorten zoals aalscholvers, ijsvogels en ooievaars, maar ook van prachtige vlinders en libellen. Eerst breng je een bezoek aan Xanthi, één van de meest noord-oostelijke stadjes van Griekenland. Hier kunnen we genieten van traditioneel eten. Daarna vaar je een dag met de kano over de rustige wateren van de Nestos rivier. De volgende dag wordt het wat spannender met rafting. Wie houdt van actieve vakanties, natuur, geschiedenis en cultuur mag dit niet missen. Er zijn altijd verlengmogelijkheiden. Wij denken met je mee voor een onvergetelijke vakantie in Noord Griekenland.

Data en groepsgrootte

Data in 2023: Op aanvraag tussen 15 April t/m 15 oktober Groepsgrotte: 4-8 personen Leeftijd: vanaf 10 jaar oud. Deelnemers onder de 18 moeten worden begeleid door een volwassene. Alle deelnemers moeten kunnen zwemmen en in goede gezondheid zijn. Alle activiteiten zijn geschikt voor beginners.

De Nestos rivier, één van de meeste ongerepte gebieden in Griekenland

Reisschema

Dag 1

Bij aankomst op de luchthaven van Thessaloniki of eventueel Kavala word je opgehaald door de gids en staat er vervoer klaar om je naar de Nestos rivier te brengen. Vanuit Thessaloniki is dit een rit van ongeveer 3 uur. In het dorp Komnina wordt je onder het genot van een welkomstcocktail geïnformeerd over het programma en de rivier. Daarna rijden we naar het charmante stadje Xanthi, waar we gaan dineren in een lokale taverne die bekend staat om de heerlijke Griekse en oosterse delicatessen.

Dag 2

Vandaag beginnen we met de kano en vogelkijktocht. Na een korte les in kanotechnieken stappen we in de kano. Tijdens de kanotocht op het rustige water krijg je de kans om één van de meeste ongerepte gebieden van Griekenland te bekijken. Het is de habitat van verschillende vogels, zoals aalscholvers, ijsvogels en ooievaars, maar ook van prachtige vlinders en libellen. Tijdens de eerste pauze gaan we met telescopen en verrekijkers de kolonie vale gieren bekijken in het bos aan de oever. De tocht is makkelijk en prima geschikt voor alle leeftijden, behalve voor kleine kinderen. Hij duurt ongeveer 6 uur. Onderdeel van de tocht is een zwempauze en een pauze met een lunchpicknick op een van de zandbanken. De totale lengte van de kanotocht is 22 kilometer. Voordat we aan het einde van de dag terugkeren naar het hotel, gaan we nog barbecuen vlakbij de rivier.

Dag 3

Van het hotel rijden we naar de Platanovrisi dam. Na een korte les in raft technieken gaan we te water en beginnen we met peddelen. Halverwege pauzeren we en aan het einde staat er vervoer klaar om ons terug te brengen naar het hotel.
De totale activiteit duurt ongeveer 4,5 uur en het raften ongeveer 2 uur. De moeilijkheidsgraad is gemiddeld.

Dag 4

Na het ontbijt brengen we je terug naar het vliegveld van Thessaloniki of Kavala.

Inbegrepen

Vlucht 3 keer ontbijt, 2 picknicklunches en 3 diners (drankjes niet inbegrepen) 3 overnachtingen Welkomstcocktail Alle transfers Engels sprekende gids Getrainde gidsen voor alle activiteiten Activiteiten zoals in het overzicht beschreven Ongevallen verzekering Kano en raft uitrusting Gebruik van telescopen en verrekijkers voor het vogels kijken CD met foto’s van de kano en raft tochten

Niet inbegrepen

Alle persoonlijke uitgaven Dranken (behalve thee, koffie en sappen bij het ontbijt) Uitstapjes naar andere locaties dan die in het overzicht beschreven zijn Andere maaltijden dan in het overzicht beschreven

Optionele kosten

Single toeslag: € 70,00 CO2 compensatie Ruimbagage: 1 x 15 kg koffer: € 52,00 / 1 x 20 kg koffer: € 62,00 Flex!: € 9 enkele reis, Wijzig je vluchtdatum tot 48u voor vertrek, onbeperkt wijzigen tot 1 jaar na de oorspronkelijke boekingsdatum, betaals bij wijziging alleen het verschil in ticketprijs

Praktische Zaken

Vliegticket - Optieboeking

Je vakantie kun je met of zonder vliegticket boeken. Als je kiest voor de reis inclusief vlucht, vlieg je met Transavia van Amsterdam naar Preveza of Thessaloniki luchthavens. Wij kunnen voor jou gratis een optieboeking nemen op een vliegticket geldig voor 4 dagen (de prijs blijft al die tijd hetzelfde). Na 4 dagen vervalt de optie automatisch zonder extra kosten. Wij adviseren je natuurlijk ook graag over alternatieve vliegreizen.

Bij aankomst

Bij aankomst op de luchthaven van Thessaloniki of eventueel Kavala word je opgehaald door de gids en staat er vervoer klaar om je naar de Nestos rivier te brengen. Vanuit Thessaloniki is dit een rit van ongeveer 3 uur.

Covid-19

Covid-19 beleid. Bij ons kun je veilig boeken: In geval van een lockdown, of indien er enige andere officiële (overheids)maatregel wordt getroffen die de klant verhindert de geboekte reis te realiseren, zal dit worden beschouwd als een geval van overmacht en zal het volledige bedrag van de boeking worden terugbetaald.

Annuleringsverzekering

Wij adviseren altijd een annuleringsverzekering te sluiten die ook dekking biedt voor Corona - ziek worden voor vertrek of in de loop van de vakantie. Vraag je verzekeringsmaatschappij of klik hier

Aanbevolen uitrusting

Rugzak (15 tot 20 liter) Wandel- of sport schoenen Waterdicht windjack Comfortabele kleding, waaronder een afritsbare lange broek Pet/hoed Badkleding Grote handdoek Waterfles Zonnebrand crème Zonnebril Anti-muggencreme Camera en verrekijker

Hotel Nemesis is een stenen complex dat net buiten het dorp Komnina ligt. Het heeft 26 kamers die zijn ingericht in harmonie met de omgeving, om een ​​ontspannen sfeer te bieden.
Alle kamers hebben een badkamer, televisie, airconditioning en een telefoon. Internettoegang is ook aanwezig.
Buiten is er een traditionele molen en tuinen met een zwembad, een bar en een café.

Please wait...