Let op! : De prijs is per persoon, inclusief vlucht + verblijf met ontbijt + auto
 • Overzicht
 • Reisschema
 • Inclusief / Exclusief
 • Praktische informatie
 • Verblijf
 • Offerte aanvragen

In Jordanië voel me ik me thuis

Jordanië is een van de landen die je een keer in je leven moet hebben gezien en ervaren. Persoonlijk kan ik er geen genoeg van krijgen. Ik heb in Amman gewoond tussen 1996 en 2000 (vanwege de werkzaamheden van mijn partner). Sinds wij daar weg zijn, keren wij regelmatig, met het eerste en beste “excuus”, terug voor een korter of langer verblijf. Voor de gastvrijheid van de Jordaniërs, de lucht en de wolken die veel op mijn geboorteland (Cyprus) lijken, de geschiedenis van het land, de cultuur en, last but not least, Petra: één van de zeven wereldwonderen. Ik was daar in oktober 2022 voor de zesde keer met een leuke groep inspirerende vrouwen, en elke keer dat ik er ben, ontdek ik iets nieuws. Zo heeft de afgelopen reis mij veel spiritualiteit gebracht. Zoals ik het in Engels graag zeg “I let Petra come to me”. Het was een ervaring die ik niet snel zal vergeten. Om die reden besloot ik Jordanië aan mijn aanbod van landbestemmingen toe te voegen. Ik doe het met veel trots en ik hoop dat ik velen zal interesseren om met Oleander Travel “mijn Jordanië” te ervaren.

Meet the locals. De beste manier Jordanië te ervaren

De vakantie in Jodanië is een rondreis die de klassieke route volgt, die je langs de belangrijkste en niet te missen bezienswaardigheden en attracties brengt. En als je je ervaring verder wilt verrijken, kunnen wij sociale, duurzame elementen toevoegen aan het reisplan, zoals bijvoorbeeld samen thuis eten bij gastvrije families in Amman, inspirerende werkgelegenheidsprojecten van vrouwencoöperaties bezoeken en deelnemen aan verrijkende kooklessen, woestijn kastellen bezoeken, in Wadi Dana verblijven en de omgeving ervaren met wandeltochten etc etc...het is echt veel te veel te bieden.

Vakantie volgens je wensen

Oleander Travel kan ook deze reis op maat voor je samenstellen. Wij luisteren goed naar je wensen en vervolgens gebruiken wij onze expertise en kennis de vakantie te bieden die het best voor je past.

Rondreis met privé chauffeur of fly drive met huurauto

Deze rondreis kun je met een huurauto maken, maar als je graag meer ontspannen reist en gewoon zorgeloos van het land wilt genieten, is de reis ook met je eigen privé-chauffeur af te leggen.
Je verblijft in 4 sterren hotels, die wij op hun kwaliteit en betrouwbaarheid hebben geselecteerd.

Verleng mogelijkheden en/of op maat

Deze reis kan met enkele dagen verlengd worden of helemaal op jouw wensen aangepast worden. Reizen op maat aanbieden is onze specialisatie.

Reisschema

Dag 1

Aankomst, Luchthaven - Amman Hotel

Aankomst op Queen Alia International Airport. Na de paspoortcontrole en het ophalen van je bagage word je naar je hotel in Amman gebracht om in te checken, te dineren en te overnachten (ongeveer 30-45 minuten rijden afhankelijk van het verkeer).

Dag 2

Amman - Jerash - Ajloun-Amman

Na het ontbijt begin je met een bezoek aan Jerash, de best bewaarde opgravingen van de Romeinse beschaving. De tour start vanaf de South Gate in de Oval Plaza. Volg de weg naar beneden via de Straat van de Kolommen, totdat je bij de Arc de Triomphe komt. Deze is gebouwd ter ere van keizer Hadrianus, in 129 na Chr.
Na Jerash rij je verder naar het fort Ajloun. De weg net voor het fort voert door olijfgaarden en dennenbossen, waarna plotseling het Eagle's Nest van het oude kasteel Ajloun verschijnt, met een schitterend uitzicht over de Jordaanvallei. Dit goed bewaarde fort werd gebouwd in 1184 door een neef van sultan Saladin, als strategisch verdedigingswerk tegen aanvallen van de kruisvaarders. Het was een van de vele kastelen en observatietorens vanwaar men in slechts een dag berichten kon zenden van Caïro naar de Eufraat.
Reis terug naar Amman voor diner en overnachting.
Zou je samen met een Jordaanse family willen eten? Laat ons weten, wij kunnen het voor je regelen.

Dag 3

Amman - Mt. Nebo - Madaba - Kerak - Petra

Na het ontbijt vertrek je vanuit Amman met als eindbestemming Petra via de zogenoemde King’s Highway. Onderweg maak je een stop in Mount Nebo, de vermoedelijke begraafplaats van de profeet Mozes, die sinds mensenheugenis al vele pelgrims heeft getrokken. Vanaf die plek kun je (bij heldere lucht) de Dode Zee en Israël zien.
Op minder dan 10 km daarvandaan ligt Madaba, de stad van de mozaïeken (Medeba in de Bijbel). Bezoek de St. George Grieks-Orthodoxe kerk, met de beroemde zesde-eeuwse kaart in mozaïek, met daarop Jeruzalem en het Heilige Land. Je rijdt verder, naar fort Kerak, gebouwd in 1132 door de Bedoeïnenkoning van Jeruzalem. Het fort bevindt zich op een strategische locatie langs de oude karavaanweg tussen Egypte en Syrië. Na vijftig jaar van gevechten, met vijfduizend ridders die Kerak verdedigden, viel het fort uiteindelijk in handen van Saladin in 1188. Het fort is een doolhof van gangen, kamers en gewelfde torens met uitzicht op de vallei van Wadi Mujib, 500 meter lager. Na Kerak rij je naar Petra. Je kunt inchecken in het hotel van je keuze en vervolgens dineren en overnachten.
Graag laat ons weten of je een van de onderste twee activiteiten zou willen doen:
1. een kookcursus volgen en de maaltijd eten? of
2. Petra by night willen ervaren?
Wij kunnen het voor je regelen en de programma aanpassen.

Dag 4

Bezoek Petra, De Rood Roze Stadlan

Na het ontbijt begint je bezoek aan Petra. Het beste is om zo vroeg mogelijk te beginnen, neem je tijd om de stad te bezoeken en ervan te genieten. Hou er rekening mee dat dit bezoek de hele dag duurt. Je ontdekt hier een van de mooiste plekken van het Midden-Oosten: de legendarische rood-roze stad van Petra, die door de Nabateërs (een nijver Arabisch volk, dat zich meer dan tweeduizend jaar geleden in het zuiden vestigde) in de steile rotsen werd uitgehouwen. Na je wandeling door een lange smalle kloof, die zich langzaam langs een indrukwekkend hoge massieve rotswand slingert, sta je plotseling oog in oog met de majestueuze voorgevel van de zogenoemde Al-Kazneh (schatkamer). Een adembenemend gezicht, vooral als je die bij zonlicht nadert.
Het klooster (El Deir) en de hoge plaats van het Offer (Al Madbah) behoren tot de ontelbare archeologische wonderen die zich in Petra bevinden. Het is zeker de moeite waard de 900 traptreden op te gaan om het klooster te bereiken. Een unieke ervaring!

Dag 5

Petra - Wadi Rum

Na het ontbijt vertrek je naar Wadi Rum, de beroemde woestijnbergen, zo mooi beschreven door T.E. Lawrence in zijn legendarische boek Lawrence of Arabia. Daar begin je aan een twee uur durende tour in een 4x drive bedoeïnenjeep. Optioneel zou je ook een kamelentocht kunnen maken, vooral aan te raden om te combineren met de zonsondergang; dat maakt de ervaring helemaal uniek. Je overnacht in een woestijnkamp en ondergaat de stilte van de woestijn.

Dag 6

Wadi Rum - Aqaba

Na het avontuur in Wadi Rum, reis je door naar Aqaba.
Daar check je in in het hotel van je keuze en begint het tweedaagse relaxen, kortom: genieten van de warmte en de vele mooie momenten op de stranden van Aqaba.

Dag 7

Aqaba

Je tweede dag van ontspanning, die heb je verdiend!

Dag 8

Aqaba - Dode Zee

Na het ontbijt vertrek je richting de Dode Zee, de laagste plek op aarde. Drijvend op je rug in het zoute water onderga je deze bijzondere sensatie, even later smeer je jezelf in met dode zee modder (rijk aan mineralen, weldadig voor je huid).
Geniet van de zonsondergang aan de Dode Zee en later in de avond van een smakelijk diner op het terras van je hotel.

Dag 9

Amman, stadsbezichtiging

Vandaag vertrek je naar Amman om de stad te verkennen. Bezoek de citadel, het amfitheater, het archeologisch museum, de soek met de groentemarkt en de vele andere lekkernijen, de Koning Abdullah Moskee en het oude deel van Amman. Vervolgens keer je weer terug naar je hotel in Amman voor diner en overnachting.
Zou je samen met een Jordaanse family willen eten? Laat ons weten, wij kunnen het voor je regelen.

Dag 10

Vertrekken

Bye Bye Petra!
Vertrekt de vlucht laat? Een bezoek aan de Iraq Al Amir Women Cooperative Society is meer dan de moeite waard. Je kan samen met de vrouwen koken en eten en natuurlijk hun producten bewonderen.

Inclusief

Optie "Self Drive" - met huurauto

 • Vlucht, inclusief, luchthavenbelasting en andere toeslagen, 1 stuk handbagage 55 x 35 x 25 cm en 1 stuk accessoire 40 x 30 x 20 cm, totaal max. 10 kg
 • CO2 compensatie
 • 3* hotel in Amman en 4* hotels in andere locaties
 • Alle hotels op basis van logies/ontbijt
 • Verblijf in het Wadi Rum Night Luxury Camp op basis van half pension
 • Huurauto, Hyundai Elantra of vergelijkbaar
 • Huurautovoorwaarden: onbeperkte kilometers, gratis bezorging en ophalen binnen Amman en Queen Alia Luchthaven, volledige verzekering (CDW), actuele overheidsbelastingen en servicekosten

Optie "Met eigen privé-chauffeur”

 • Vlucht, inclusief, luchthavenbelasting en andere toeslagen, 1 stuk handbagage 55 x 35 x 25 cm en 1 stuk accessoire 40 x 30 x 20 cm, totaal max. 10 kg
 • CO2 compensatie
 • 3* hotel in Amman en 4* hotels in andere locaties
 • Alle transfers in deluxe privé auto/busje met A/C, tijdens de excursiedagen met Engelssprekende chauffeur
 • Entreegelden voor alle sites die in het programma worden genoemd
 • Korte rit te paard in Petra en een 2 uur durende 4x4 bedoeïenen jeeptour in Wadi Rum
 • Lokale Engelssprekende gids in Jerash gedurende 2 uur, en in Petra gedurende 3 uur
 • Accommodatie op HB basis (diner) in Wadi Rum

Exclusief

 • Lunches, diners en drankjes
 • Andere kosten niet genoemd
 • Benzinekost bij de optie "Self Drive"
 • Visum (40 JOD per persoon)
 • Bij de optie "Self Drive”: entreegelden voor alle sites die in het programma worden genoemd
 • Alle persoonlijke uitgaven zoals telefoon, minibar, etc.
 • Tips
 • Portiers bij hotels en luchthavens
 • Optie "Met eigen privé-chauffeur": geen auto/busje-service op dag 7

Eenmalige kosten

 • SGR bijdrage p.p. € 5,00
 • Reserveringskosten € 30,00
 • Calamiteitenfonds € 2,50

Optionele kosten

 • Ruimbagage: 1 x 15 kg koffer: € 52,00 / 1 x 20 kg koffer: € 62,00
 • Flex!: € 9 enkele reis: Wijzig je vluchtdatum tot 48u voor vertrek. Onbeperkt wijzigen, tot 1 jaar na de oorspronkelijke boekingsdatum. Betaal bij wijziging alleen het verschil in ticketprijs
 • Voor de Optie "Self Drive": je kan de Jordan Pass aanschaffen. Wij raden je aan de Jordan Pass te kopen via deze link – klik hier voor je aankomst in Jordanië, die afziet van toeristenvisumkosten (je moet wel minimaal drie nachten (4 dagen) in het land blijven. Het biedt ook probleemloze vooruitbetaalde toegang tot meer dan 40 attracties in Jordanië. (Houd er rekening mee dat de Jordan Pass geen toegang biedt tot activiteiten zoals "Petra by Night"
 • Camel Ride-activiteit - USD 20,00 per persoon
 • Petra by night-activiteit – USD 25,00 per persoon
 • De Petra-keuken - USD 50,00 per persoon. omvat de kookcursus, maaltijd en alle niet-alcoholische dranken
 • Eten met Jordaanse families in Amman - € 17,00 - € 20,00 per persoon
 • Koken en eten samen met de vrouwen van de Iraq Al Amir Women Cooperative Society – USD 50,00 per persoon

Vliegticket - Optieboeking

 • Met Transavia: Wij kunnen voor jou gratis een optieboeking nemen op een vliegticket geldig voor 4 dagen (de prijs blijft al die tijd hetzelfde). Na 4 dagen vervalt de optie automatisch zonder extra kosten
 • Royal Jordanian Airlines: Wij adviseren je natuurlijk ook graag over alternatieve vliegreizen, zoals met de national carrier van Jordanië

Aankomst

 • Visumvereisten voor een groep minder dan vijf personen: Visa naar Jordanië kost USD 60,00 [JOD 40,00] per persoon. Het kan bij aankomst op Queen Alia Airport worden verkregen (voor niet-beperkte nationaliteiten, aangezien beperkten hun visum voor aankomst in Jordanië moeten verkrijgen).
 • Als je de met eigen huurauto reist (dus niet met privéchauffeur) kan je de Jordan Pass alvast kopen. De Jordan Pass kan je voor aankomst in Jordanië kopen (en als je minimaal drie nachten (4 dagen) blijft). Die afziet van toeristenvisum kosten en probleemloze vooruitbetaalde toegang tot meer dan 40 attracties in Jordanië.(Houd er rekening mee dat de Jordan Pass geen toegang biedt tot activiteiten zoals Petra by Night)
 • Als je de optie kiest met eigen privé chauffeur rond te reizen hoef je geen Jordan Pass aan te schaffen. Toegang tot de verschillende attracties is al inclusief in het pakket en alvast voor je geregeld. Je moet wel de Visum bij aankomst aanschaffen

Transfers

 • Bij rondreizen met eigen huurauto: Bij aankomst wordt je met een taxi naar het eerste hotel in Amman gebracht. Desgewenst kan het ook op de dag van vetrek tegen een extra toeslag. Het ophalen (en eventueel drop off) van de huurauto neemt dan plaats in het hotel.
 • Bij rondreizen met eigen privé chauffeur: Bij aankomst wordt je door je chauffeur opgehaald en naar het hotel gebracht. Hij zal je door het gehele reis hetzelfde chauffeur blijven. Onze chauffeurs spreken goed Engels en zullen je helpen en informatie geven waar het nodig is

Valuta

 • De munteenheid van Jordanië is de Jordaanse Dinar (JOD). In een dinar gaan 10 dirham of 100 qirsh/piaster of 1000 fils. Het is aan te raden om geld te wisselen bij speciale wisselkantoren (die vind je overal in Jordanië). Het wordt afgeraden geld uit de hotels of geldautomaten te wisselen, aangezien deze duurder zijn

Covid-19

 • Covid-19 beleid. Bij ons kun je veilig boeken: In geval van een lockdown, of indien er enige andere officiële (overheids)maatregel wordt getroffen die de klant verhindert de geboekte reis te realiseren, zal dit worden beschouwd als een geval van overmacht en zal het volledige bedrag van de boeking worden terugbetaald

Reisverzekering/Annuleringsverzekering

 • Wij adviseren altijd een annuleringsverzekering te sluiten die ook dekking biedt voor Corona - ziek worden voor vertrek of in de loop van de vakantie. Vraag je verzekeringsmaatschappij of klik hier klik hier

Je verblijft in een 3* hotel in Amman en in 4 sterren hotels in de andere locaties, die wij op hun kwaliteit en betrouwbaarheid hebben geselecteerd.

De kamers zijn twee persoonskamers met twee aparte bedden of een
2-persoonsbed.
Ze voorzien van luxe badkamers, handdoeken en andere voorzieningen volgens de 4* standaard.

Please wait...