Let op! : De prijs is per persoon inclusief vlucht + verblijf met ontbijt + auto
 • Overzicht
 • Reisschema
 • Inclusief / Exclusief
 • Praktische informatie
 • Verblijf
 • Offerte aanvragen

Falassarna

De kustplaats Falassarna ligt in een vallei met olijfgaarden in een beschermd natuurgebied. Het lange zandstrand wordt door velen beschouwd als één van de mooiste van Kreta. Vanuit Falassarna zijn diverse autotochten en wandelingen mogelijk. De havenstad Falassarna had in de Griekse bloeitijd een spilfunctie in de handel tussen Athene, het achterland van Kreta en het toenmalige Carthago in Afrika. Bijzonder is een bezoek aan de op loopafstand gelegen ruïnes van de gelijknamige antieke havenstad die rond 450 na Christus door een zeer zware aardbeving volledig is verwoest. Door de aardbeving is het westelijk deel van Kreta 8-9 meter omhoog gekomen, waardoor de haven landinwaarts kwam te liggen. Deze aardbeving heeft ook andere havenplaatsen verwoest en in onbruik gebracht zoals Lyssos en het adembenemende dorpje Sougia.

Hotel Panorama

We hebben een mooi gelegen hotel voor je geselecteerd: Hotel Panorama. Vanuit hotel Panorama heb je prachtige uitzichten naar het westen over de Middellandse Zee met adembenemende zonsondergangen.

Vanuit Falassarna is mogelijk mooie autotochten en wandelmogelijkheden te maken.

Reisschema

Opgravingen van Falassarna

Falassarna was in het Hellenistische tijdperk een toonaangevende macht, omdat het midden in de driehoek Griekenland Azië en Afrika lag. Van de stad resteren alleen een deel van de haven, de muren een gedeelte van de Akropolis en de graven over.

Falassarna stranden

Via Sfinari naar Chrissoskalitissa en Elafonisi.

Je kunt op Elafonisi een rondwandeling maken. Aan de oostkant op de terugweg zijn heerlijk inhammetjes uit de wind waar je lekker kunt zwemmen en ongestoord kunt genieten.
Wandelschoenen, water en zwemspullen meenemen.

Gramvousa en Balos

Een bezoek aan Gramvousa (het linkeroor westelijk van Kissamos) is zeer de moeite waard. Zeker in het voor- en naseizoen. Er is een heerlijke baai, met verderop een schiereilandje: Tigani tou Ballos.
De weg naar toe is echt slecht, steenslag. Beter is om met een bus of ander vervoer te gaan. Er gaan ook boottochten naar toe vanuit de haven bij Kissamos. Eventueel kunnen wij de excursie voor je regelen.
Vanuit het Venetiaanse kasteel van Gramvoussa heb je een mooi uitzicht over de baai. Het werd in 1579 door de Venetiërs gebouwd ter bescherming van de westelijk punt van Kreta. Het fort is in vrij goede staat.

Naar Rodopou

Rodopou is het rechteroor ten oosten van Kissamos. Je kan er heerlijk wandelen.

Inclusief in de prijs

 • Vlucht, inclusief, luchthavenbelasting en andere toeslagen, 1 stuk handbagage 55 x 35 x 25 cm en 1 stuk accessoire 40 x 30 x 20 cm, totaal max. 10 kg
 • Verblijf op basis van logies/ontbijt
 • Huurauto cat. Cat. C3/Kia Rio MANUAL. Volledig verzekerd met eigen risico die kan afgekocht worden
 • CO2 compensatie
 • Exclusief

  • Lunches en diners
  • Andere kosten niet genoemd
  • Toegangskosten - entreegelden in verschillende musea en andere bezienswaardigheden

  Eenmalige kosten

  • SGR bijdrage p.p.€ 5,00
  • Reserveringskosten€ 30,00
  • Calamiteitenfonds€ 2,50

  Optionele kosten

  • Ruimbagage: 1 x 15 kg koffer: € 52,00 / 1 x 20 kg koffer: € 62,00
  • Huurauto: aankoop eigen risico: € 5,00 per dag
  • Flex!: € 9 enkele reis: Wijzig je vluchtdatum tot 48u voor vertrek. Onbeperkt wijzigen, tot 1 jaar na de oorspronkelijke boekingsdatum. Betaal bij wijziging alleen het verschil in ticketprijs

  Praktische Zaken

  Vliegticket - Optieboeking

  De reis kun je met of zonder vliegticket boeken. Als je kiest voor de reis inclusief vlucht, vlieg je met Transavia van Amsterdam naar Chania luchthaven. Wij kunnen voor jou gratis een optieboeking nemen op een vliegticket geldig voor 4 dagen (de prijs blijft al die tijd hetzelfde). Na 4 dagen vervalt de optie automatisch zonder extra kosten. Wij adviseren je natuurlijk ook graag over alternatieve vliegreizen.

  Na aankomst

  Na aankomst op de luchthaven van Chania staat de huurauto voor je klaar. Je vakantie op Kreta is begonnen!

  Bij late aankomst

  Bij late aankomst: Optioneel, bij late aankomst op de luchthaven van Chania kun je kiezen tegen een kleine toeslag per privé-taxi naar een hoteletje in Chania voor de eerste nacht gebracht te worden. De huurauto staat de volgende dag voor je klaar bij je hotel.

  Covid-19

  Covid-19 beleid. Bij ons kun je veilig boeken: In geval van een lockdown, of indien er enige andere officiële (overheids)maatregel wordt getroffen die de klant verhindert de geboekte reis te realiseren, zal dit worden beschouwd als een geval van overmacht en zal het volledige bedrag van de boeking worden terugbetaald.

  Annuleringsverzekering

  Wij adviseren altijd een annuleringsverzekering te sluiten die ook dekking biedt voor Corona - ziek worden voor vertrek of in de loop van de vakantie. Vraag je verzekeringsmaatschappij of klik hier

  Panorama is een kleinschalige vakantieverblijf met een heerlijk zwembad met zonnebedjes

  Comfortabele accommodatie
  kitchenette
  badkamer
  balkon en/of terras
  zeezicht
  airconditioning
  Wi-Fi

  Please wait...