1. Je bent hier:
 2. home
 3. cyprus
 1. Meer informatie:  
 2. Land
 3. Regio
 4. Tips & Tops
 5. Vakantie Ideeën

Ontdek authentiek Cyprus met Oleander Travel
In Cyprus wandel je in één dag langs Venetiaanse muren, Romeinse theaters, moskeeën, Byzantijnse kerken, kastelen en Britse koloniale gebouwen. Gelegen op de grens tussen oosterse en westerse culturen, maakt Cyprus deel uit van bijna de hele wereldgeschiedenis. Deze veelzijdigheid van Cyprus zet Oleander Travel in voor jouw reis.

Standaardpakket of vakantie op maat

Wij laten je het authentieke Cyprus ervaren en kennismaken met de gastvrije bewoners en haar keuken. Als Cyprus-specialist biedt Oleander Travel naast standaardpakketten ook reizen op maat. Boek bij ons een fly-drive, wandel- of actieve vakantie. Een strandvakantie of mix kan natuurlijk ook. Ons aanbod van accommodaties is groot. Van authentieke dorpshuisjes, agriturismo’s en villa’s tot appartementen en vijfsterrenhotels.

Groepsreizen

Naast individuele bieden we ook groepsreizen in Cyprus. Van familievakanties en familiereünies tot themareizen. Op één plek of een rondreis, met of zonder begeleiding.    

Fly-drive Cyprus

Als Cypriotische zeg ik: de beste manier om Cyprus te ontdekken is met een fly-drive vakantie met huurauto. In je eigen tempo rijd je door de bergen, langs dorpen en archeologische opgravingen. Je overnacht in dorpshuisjes en ontmoet de authentieke bevolking. In de dorpen proef je de traditionele gerechten, die nergens beter smaken.

Doe inspiratie op bij onze 11-daagse fly-drive vakantie!

Wandel- en actieve vakanties Cyprus

Wandel je liever of verken je Cyprus graag op een andere actieve manier? We organiseren ook individuele wandel- en actieve vakanties. Een wandelvakantie in het Troodos-gebergte bijvoorbeeld, waarbij je over bospaden en landwegen van dorp naar dorp loopt. Bezoek de Baden van Aphrodite en wandel over het ruige schiereiland Akamas. Meedoen aan het vierdaagse hardloopevenement Cyprus Challenge kan ook!

Verblijf in kleine Cypriotische dorpen

Geboren in het dorp Kythrea, ben ik altijd een dorpsmens gebleven. Ik houd van de rust en kleinschaligheid. Ik ben verliefd geworden op de traditionele dorpen van Cyprus. Ervaar het dagelijkse leven hier zelf, als je verblijft in een van de authentieke dorpshuisjes.

Zeewater Cyprus heeft eco-label blauwe vlag

Ben ik op Cyprus, dan ben ik als het maar even kan in het kristalheldere water van Fig Tree Bay  te vinden. De kwaliteit van het zeewater op Cyprus is hoog. Op elk strand wappert dan ook trots de blauwe vlag: het eco-label voor schone en veilige stranden. Wees niet verbaasd als er ineens een zeeschildpad naast je zwemt!

Weetjes over Cyprus

 • Cyprus past 4 keer in Nederland
 • De Republiek Cyprus is sinds 2004 lid van de Europese Unie
 • De hoofdstad van Cyprus is Lefkosia (Nicosia), hier zetelt ook de regering
 • Cyprus heeft ongeveer 800.000 inwoners
 • Op Cyprus betaal je met de Euro, geld wisselen is dus niet nodig!
 • Cyprioten spreken Grieks, Turks en Engels.
 • Cyprus telt 6 regio's: Lefkosia (Nicosia), Ammochostos (Famagusta), Lemesos (Limassol), Pafos (Paphos), Larnaka (Lanarca), Kyrenia.

Meer weten?

Bekijk ons Cyprus-aanbod en neem contact op! Ontdek authentiek Cyprus met Oleander Travel. Jouw Cyprus-specialist.